Milyen edényben készítitek a tojásos nokedlit?
Azért tapad le, mert már a serpenyőd nem alkalmas a normális sütésre. Ezért tapad benne ennyire a tojás. Szóval kuka, ideje újat venned, mert valószínűleg nem eredeti kerámiabevonatos edényt vettél annó.
Nem ragad le a kerámiabevonatú edényben ha az edény megfelelő és valódi kerámia.
Még anyámtól örökölt - anyám 30 éve halt meg - egyszerű, mezei, piros, belül szürke zománcos lábosban készítem és soha nem ragad le. Ráadásul gázon.
Nem tudom más hogy készíti, én teszek zsiradékot a lábosba, felolvasztom, félrehúzom, beleöntöm a felvert besózott tojásokat. Nem sütögetem a tojásokat előre. Ebbe szedem bele a kifőtt nokedlit, jól összekeverem és LÁNGELOSZTÓRA visszateszem a gázra. Pár percenként lapos fakanállal alányúlok, finoman megkeverem, mindezt addig ismétlem, míg a nokedliken látszik a megszilárdult tojásbevonat.
Ekkor a gázt lezárom, félrehúzom és ennyi.
3-as válaszoló, ugyanígy készítem én is. A régi edényemben is letapadt, és az újban is, már tényleg nem tudom mit kezdjek vele. Ha nagyobb adag rntottára, vagy tükörtojásra van szükségem pl. reggelire, akkor is ebben sütöm, és nem tapad le a tojás. De a tojásos nokedli igen.
Lehet az a baj, hogy nagy adag tojásos nokedli készül (nokedli 40-45 dkg lisztből 2 tojásból, plusz 8 felvert tojás rá), ami teljesen megtölti a serpenyőt? Legalábbis keverni is óvatosan kell, ne potyogjon ki belőle.
#4
Valóban nem ártana egy nagyobb edény!
Teszel alá elég zsiradékot? Vannak ételek, amiket nem lehet diétásan készíteni, de a tojásos nokedli már önmagában sem az.:)
...és ne a legnagyobb lángon készítsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!