Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálhattam rosszul?

Mit csinálhattam rosszul?

Figyelt kérdés

[link]

Mézes-szezámmagos csirkét szerettem volna csinálni, ehhez kerestem megfelelő receptet. Rátaláltam a fentebb belinkelt youtube videóra és ez alapján készítettem el, viszont nem sikerült jól valahogy :/

Addig tökéletes volt, hogy a keményítős bundában aranybarnára sütöttem a csirkemellcsíkokat, viszont a mézes szósszal már nem jártam sikerrel.

Kicsit több mint fél kg csirkemellem volt, nem fért el a serpenyőben az összes így külön adagokban tettem bele mindig. Valahogy nekem már az első adagnál sem maradt rajta teljesen a máz, nem minden részét fogta be. Nem azzal lehetett baj, hogy túl kevés volt a máz a csirkemell pedig túl sok és nem jutott rájuk rendesen mert direkt inkább kevesebb darabot raktam bele egyszerre, hogy fel tudja fogni a mázat. Maradt is némi mézes máz a serpenyőben és akkor újra öntöttem bele chili szószt és mézet ahogy az első adagnál. 3 adagban végeztem el a mázba forgatást, közben egyre jobban besötétedett a máz a serpenyőben és a végére már majdnem leégett, azért nem égett oda de látszatra már nagyon sötétbarna volt és az íze is égett volt :/ Plusz ugye nem fogta be a máz a csirkemelleket akárhogy forgattam bele.

Nem tudom mit hibáztam el mert tényleg a videóban látottakat követtem, hagytam a mázat besűrűsödni is meg minden.

Érthető mondjuk, hogy amíg egyre több időt volt sülni a serpenyőben a máz, egyre inkább felforrósodott és kezdett égni már a végére, de akkor nem tudom milyen megoldás kellett volna ebben az esetben, ha nekem nem fért bele egyszerre az összes darab csirkemell. Továbbá nekem valahogy inkább sötétbarna színe volt mintsem sárgás világosbarna, mint a videóban.

Szerintetek mit ronthattam el? Néztem a hozzászólásokat és csak pozitív tapasztalatokat olvastam tehát mindenkinek sikerült, és nagyon bánt hogy nekem meg nem.



2023. szept. 16. 00:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt egyszerre kell, hirtelen beleforgatni. Nem apránként.

Én ezért is csinálom másfajta recept alapján, ahol a mázat nem kell melegíteni, forralni.

2023. szept. 16. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A mázban lévő cukor elobb karamellizálódik, aztán megég. Ezért nem szabadott volna túl sokáig melegíteni
2023. szept. 16. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A mázat nem kell összemelegíteni, összeforralni serpenyőben. Csak simán egy tálba összekevered őket hidegen és úgy forgatod bele a bundás kisütött húst. Mi mindig így csináljuk és nagyon finom lesz.
2023. szept. 16. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!