A palacsintám széle mindig kemény ostya szerű lesz, mit csinálhatok rosszul?
Figyelt kérdés
Én a túl sok lisztre gyanakszom, viszont akkor meg túl híg lenne. Nagyon finom szokott lenni, a belseje is finom krémes, de a széle mindig ostya szerű lesz sütésnél2012. máj. 27. 21:32
1/6 anonim válasza:
Tegyél egy kis olajat a tésztájába.
2/6 anonim válasza:
Ugyanolyan tészta estén csinálhatod azt, hogy miután elterült a tészta, akkor picit ráöntesz még s szélére, és óvatosan körbevezeted, hogy vastagabb legyen. Bár ez vacakolós, és ha lefolyik róla, akkor az ugyanúgy vékony lesz.
Szerintem amúgy a hígabb tészták szoktak ostyaszélűre sikeredni, nem a sűrűek!
3/6 anonim válasza:
ÉN azt szoktam csinálni, hogy mikor a tányérra teszem egymásra a kész palacsintákat, akkor egy másik tányérral befedem, így a gőz, vagy pára megpuhítja az egymásra halmozott palacsintákat, a széle sem fog törni.
4/6 anonim válasza:
így van, ahogy az utolsó írta. én is így csinálom, a vékonyabb széle sem száraz, törékeny, hanem puha marad.
5/6 anonim válasza:
Gömbölyű, magas fedőt teszek a palacsintákra, fedő alatt van végig míg sütöm, a fedőről a gőzt néha letörlöm, jó puha marad.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom a tippeket :)
2012. máj. 29. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!