Mely halfajtákban van a legkevesebb szálka?
Esetleg vannak-e balatoni halak, melyekben kevés a szálka.
Karácsonykor nagyon pórul jártunk. Busát vettünk és ilyen szálkás halat még életünkben nem ettünk.
Csak azt tudnám, hogy mindenféle velejéig ostoba, hozzá nem értő káposztalé agyú miért válaszolgat itt???
Még hogy a busa nem szálkás? Az egyik legszálkásabb hal fajta!
Ki szokták filézni, úgy már kevesebb szálka van benne, de így is óvatosan kell enni.
A keszeg meg még nála is jóval szálkásabb.
Ha minimális szálka tartalmú tavakban tenyészetet halat akarsz enni, akkor afrikai harcsát kell venned, de ez drágább is.
A pangasiusnak meg 750 Ft/kg körül van akció nélkül az ára!!!
És nem biztos hogy meg szabad venni, mert elég kétes körülmények között tenyésztik Vietnámban.
Az már csak a pofátlanság méretének a kérdése, hogy melyik kereskedő mekkora hiper profitot tesz rá, a Sparban már látta, 2500 Ft /kg áron is!
Mellesleg a lazacban is van szálka!
Ha nem is annyi, mint a busában!
Nem tudom itt pár válaszadó bedrogozott, vagy honnan szedi a fenti sok ökörséget?
Látott már egyáltalán olyan halat, amiről hablatyol?
Mellesleg a lazac elképesztően zsíros hal, de magas az ómega zsírsav tartalma is, emiatt egészségesnek találják.
Viszont a rendkívül szennyezett norvég tengeren halásszák, ezért sokan messze kerülni ajánlják a fogyasztását. Ennek ellenére a legdrágább halak között van.
A tonhalnak meg nagyon felment az ára, csak szakboltokban lehet kapni, 3000 Ft körüli vagy feletti áron, és a filéjén gyakorlatilag nincs szálka.
Sima boltban többnyire hekket ( Merluccius merluccius)vagy újabban hokit (Macruronus magellanicus, patagóniai gránátos hal) árulnak. Nem tonhal, kevés szálka és jó minőségű, tömör, semleges izű hús.
Pár boltban meg a tengeri halak szemétjét, a Merluccius gayi-t, (perui hekk) pocsék az íze, és teljesen mindegy rövid vagy hosszú ideig sütöd: olyan lesz mint a f@s. Az Aldiban és Tescoban láttam eddig ilyent haltörzsként.
A másik szemét pedig az Alaszka Poolock (Theragra chalcogramma), ízetlen vagy mosopór ízű gyengén gumiszerű semmi lesz belőle, foszfor vegyületekkel kezelik, hogy sok vizet felszívjon, könnyen úgy járhatunk vele, hogy egy kilós fagyasztott csomag megsütése közben "halászlé tóvá" válik a sütő, és kb. csak 30 deka halhús marad hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!