Hogyhogy sótlan lett még így csalásokkal is?
Figyelt kérdés
megfőztem életem első paprikás krumpliját, én az vagyok aki használ mű dolgokat is, ezzel kapcsolatban kérlek ne szóljatok be. két adagosra szántam, azaz kb 5 db. krumpli volt negyed cikkekben, egy kis fej hagyma, egy cikk fokhagyma, egy kicsi paradicsom fele, ezen kívül egy pöttyenet fokhagymakrém, gulyáskrém, csipet ételízesítő, rendes sóból meg egy három ujjas nagyobb csipet. attól féltem hogy nem fog besűrűsödni, hát ettől nem kellett mert összeállt mint állat, viszont a végén kóstolásnál tiszta sótlannak érződött ennyi minden ellenére is. ezek a krémek is tök sósak, nem értem2023. szept. 8. 21:10
1/9 anonim válasza:
Csipet, csipet, három csipet... Rendesen sózd meg! Ne túl, csak rendesen. És ne a végén kóstold meg, hanem közben is.
2/9 A kérdező kommentje:
amíg az elején, közepén volt azért nem akartam mert még biztos túl híg és csalóka, aztán már csak azon kaptam magam hogy majdnem rommá lett főzve az egész
2023. szept. 8. 21:35
3/9 anonim válasza:
A krumpli zabálja a sót, ezért a főzés végén kell főként sózni. Ha marad belőle és holnap újramelegíted akkor megint sótlan lesz.
4/9 anonim válasza:
A csipet kevés. Eleve egy foetelt jobban sozunk, a krumpkit pláne
5/9 anonim válasza:
"mert összeállt mint állat,"
Az sem mindegy, milyen krumpliból főzöd. Vannak olyanok, amelyek szétfőnek. Vannak, amelyek nem főnek szét. Én pl kanállal szoktam egy-egy darabot elvágni. Ha megfőtt,könnyen szétjön. Túl sokáig sem jó főzni.
6/9 anonim válasza:
Utólag lehet sózni mindent. Sőt, jobb éttermek kifejezetten kerülik az ételek túlsózását, mert majd a vendég beállítja az ízlésének megfelelően. Ezért van kitéve a só az asztalra.
7/9 anonim válasza:
Amíg nincsen gyakorlatod, bizony bele kell kóstolni főzés közben is.
Még a gyakorlott főzőcskézők többsége is megkóstolják az ételt főzés közben, azok vannak kevesebben, akik nem (olyan is van).
Az utólagos fűszerezésnek is vannak korlátai, a paprikás krumplit speciel lehet utólag is sózni, de pl a sótlan halat már nem lehet helyre hozni, miután elkészült
8/9 anonim válasza:
A fokhagymakrém például egyáltalán nem sós, a csipet só meg édeskevés, főzésnél teás, esetleg evőkanállal mérjük a sót. Meg kóstolunk.
9/9 anonim válasza:
A krumpli sok dót vesz fel ezért lett sótlan.Sokat kavargattad azért lett sűrű mert a krumplit kicsit ny.omorgattad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!