Beégtem..rágós lett a főtt sonkám. Piacon vettem, sótlan volt, és nem volt füstölve sem?
Mi a bánat történt? Azt hittem én balga, milyen finomat eszünk, hát nem. Sótlan volt a kuktában főtt sonkalé,(időközben megsóztam) és amikor szétszedtem, könnyedén szétjött, de a hús rágós volt...vagyis most is az, nem tudom mit tegyek? Pasi vagyok, tehát hülye.
Valakinek ötlete?
apróra vágjam össze?akkor is rágni kell...daráljam le?
Amit a nejem vett az aldiban, az csodafinomra sikerült.
🤷
Igazából elképzelni sem tudom mit vettél/főztél. Sonka, főleg hagyományos sonka lehetetlen, hogy sótlan legyen, mert sóval van tartósítva. Nem valami darab nyers húst főztél meg?
Faramuci a világ, a boltokban kapható húsvéti sonkák többsége valójában nem is sonka, de már ahhoz vagyunk szokva.
A piacon vásárolt húsról még annyit sem tudunk látatlanban, de a leírásodból ítélve, az sem felelt meg a sonka kritériumainak, sőt... lényegében becsapta a vásárlókat, aki eladta, nem megfelelően volt elkészítve, érlelve a hús.
Én háziasszony vagyok, de az utóbbi pár év engem is megtrefalt.. Vagy valami ízetlen nejlonos darabot sikerült venni, vagy amit mondasz te is... Bosnyák piacon vettem nagyon drágán sonkát. Annyira sós volt, hogy 3 levét kiontottem és még így is ehetetlen lett... Plusz szálakra szépen szét lehetett szedni, mégis rágós volt.
Szóval nem tudom hogy én is ilyen szerencsétlen vagyok ebben a sonka témában, vagy tényleg ennyire vacak termékek vannak.
szóval megnyugodtam...no nem csak azért, mert a piacon más is vett attól az ismeretlen árustól, akitől én is...az vigasztalt(elégé el nem ítélhető módon) hogy más is káromkodással töltötte az utóbbi napokat...
Nem tudom, hogy túlfőztem-e, mindenesetre szétszálaztam, kellemesen puha volt, de mégis rágós...
Megvan a mentőötlet..ledarálom, oszt lesz ami lesz.
Kicsit drágállom ezt a tandíjat..
Viszont olyan fínom franciasalátát készítettem, hogy bűnbánatnak kiváló...
megvan, mi is lesz az eddig ehetetlennek minősített, de már ledarált sonkából...
Nem részletezem, két kisebb adag darált sonkát pépesítettem, majd az egyik adaghoz egy kevéske nyers, apróra vágott vöröshagymát kevertem, a másik kis adag pépesített sonkához egy kanál konzerv-zöldborsót keverem...ez utóbbi csodafinom, laktató, a másik, a hagymával kevert is jó, de legközelebb a hagymát is pépesítem..
Ezekből gyökérkenyér szeletekre kentem, és befaltam..legközelebb snidlinges próbát teszek.
A többi darált sonka porciózva lefagyasztva. Úgy néz ki, hónapokig tart a kísérlet...de akkor sem adom a környék macskáinak a félresikerült sonkát...
Lesz mustáros, pirospaprikás, snidlinges, meg nem tudom még mi..
Köszönöm az együttérzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!