Mit lehet csinálni ha a kész füstölt kolbász sótlan lett?
...szabhatjuk... és persze mielőbb igyekezzetek megenni, mert ha valóban erősen sótlan, akkor nem is fog annyi ideig elállni. A só is tartósít, ha benne van a kajában, ha pedig nincs benne... szóval szabjátok és egyétek még a kolbászt is kolbásszal.
Egyébként ha egy részét kibontod a bőréből és átgyúrod, sózod még amennyit kell, és akár fasírozottat, akár egyéb rakott-cucchoz berakod a hűtőbe, vagy fagyóba, mint a darálthúst...
Valamikor vastag szalámival csináltam ezt, és bevált!
A következő alkalommal javaslom hogy 100kg húshoz 1.6 - 1.8 kg (ízlés szerint) sót adj hozzá. Természetesen kisebb-nagyobb mennyiség esetén arányosan csökkenteni vagy növelni a só mennyiségét is. Amit viszont fontosnak tartok hogy kizárólag ASZTALI SÓ kerüljön a kolbászba! A tenger, jódozott, himalájai, stb. sóknak mind más az erejük.
Esetleg jó kolbász receptet tudok javasolni ha érdekel.
Üdv Békéscsabáról a Kolbász Fővárosából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!