Finom rizseshús recept?
Két változatot írok:
1. Fözöl pörköltet, teszel bele még az elején friss paprikát, paradicsomot (mintha lecsót akarnál készíteni) kevés lével.
Ha a hús nagyjából puha, beleteszed a rizst, meg kétszer annyi meleg vizet, megvárod, amíg felforr, akkor letakarod, elzárod még megvárod, mire beissza a levét.
Sóval, borssal, piros paprikával füszerezem, lehet pici eröset is tenni bele, ha szeretitek. Amikor a rizzsel felforrt, kóstold meg a levét, hoyg elég sós-e.
2. Összekészítesz tetszés szerinti zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, zeller/zellerszár, gomba, vagy ami eszedbe jut, ami nagyobb, azz kb borsó méretüre darabolod. Kevés zsiradékon hagymát üvegesre pirítasz, ráteszed a többi zöldséget, sózod, borsozod, tehetsz bele fokhagymát is és fedö alatt kb 10-15 percig párolod, ha kell pici vizet tehetsz alá.
Ha a zödlségek majdnem puhák, beleteszed a rizst, meg dupla mennyiségö vizet, felforralod, megkóstolod a levés, utána lefeded és elzárva megvárod, mire beissza a levét.
A zöldségeket erösebben füszerezd, mert a rizs felveszi egy részét.
Használhatsz fagyasztott zöldségeket is, akkor kevés vizet forralj fel elöre, ebbe tedd a fagyos zöldségeket és úgy párold, ha elötte kiolvasztod, gumis lesz.
Tálalás elött megszórhatod vágott petrezselyemzölddel is.
HA valami nem egyértelmü, kérdezz nyugodtan vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!