Ki hogy készíti a pörkölt alapot?
Halottam, láttam már több fázisba pl:
1.Van aki hagyma után húst pirít és úgy rá a fűszerpaprika, paprika paradicsom
2.Van aki hagyma, utána fűszerpaprika úgy a húst pirít és paprika, paradicsom
3.Van aki meg az alapot a hagymát paprikát paradicsomot rommá főzi és úgy a hús
1-es opció.
Viszont a lecsónál elő szoktam főzni a hagymát, mert vannak olyan hagymák, amik nem főnek meg a paprikával.
Az én szokásaim közt nincs olyan, hogy pörkölt alap. Mert ez számomra azokat az előre gyártott porokat sugallja: bolognai alap, carbonara alap, halászlé alap, stb.
A klasszikus, ízig-vérig pörkölt nevében már benne van a technológia. Pörkölt! Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!
A kérdésben felsorolt lehetőségek mind-mind a párolás módszere, ezek is fantasztikus eredményt adnak, de nem lesz belőlük hamisítatlan pörkölt.
Rommá lett pontozva az a válaszoló, aki leírta a színtiszta igazat a pörköltről. Nyilván én is le leszek, de higgyétek el, hogy az igazi pörköltöt nem a fenti módszerekkel készítjük. Csak egyszer próbáljátok ki, meglátjátok, új dimenziót nyitnak eme fantasztikus, ízig-vérig magyar fogásnak.
Zsír-hús-kivenni-hagyma hosszan-fűszerpaprika pirítás!!!-többi zöldség-vissza hús
"A klasszikus, ízig-vérig pörkölt nevében már benne van a technológia. Pörkölt! Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!
A kérdésben felsorolt lehetőségek mind-mind a párolás módszere,"
A fent leírt lehetőségek nem határozzák meg, hogy párolás legyen a hőbehatás! Miután egy pörkölt több órán keresztül is készülhet, ez idő alatt pedig bármit lehet vele csinálni!
" Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!"
értem, tehát egy marhapörköltöt, 3 órán keresztül pörkölsz! Jó étvágyat hozzá!
"Zsír-hús-kivenni-hagyma hosszan-fűszerpaprika pirítás!!!-többi zöldség-vissza hús"
igen, biztos vagyok benne, hogy mióta kitalálták ezt az ételt, azóta így készítik a pásztorok a pusztában! Szedegetnek! :D
Bocs, 18-as, kérdezőnek ment a komment!
Én csak idéztem mások hülyeségeit, amire válaszoltam. Nem az én agyszüleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!