Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a pörkölt alapot?

Ki hogy készíti a pörkölt alapot?

Figyelt kérdés

Halottam, láttam már több fázisba pl:

1.Van aki hagyma után húst pirít és úgy rá a fűszerpaprika, paprika paradicsom

2.Van aki hagyma, utána fűszerpaprika úgy a húst pirít és paprika, paradicsom

3.Van aki meg az alapot a hagymát paprikát paradicsomot rommá főzi és úgy a hús



2023. aug. 27. 21:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kettest szoktam.
2023. aug. 28. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

1-es opció.

Viszont a lecsónál elő szoktam főzni a hagymát, mert vannak olyan hagymák, amik nem főnek meg a paprikával.

2023. aug. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Az én szokásaim közt nincs olyan, hogy pörkölt alap. Mert ez számomra azokat az előre gyártott porokat sugallja: bolognai alap, carbonara alap, halászlé alap, stb.


A klasszikus, ízig-vérig pörkölt nevében már benne van a technológia. Pörkölt! Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!


A kérdésben felsorolt lehetőségek mind-mind a párolás módszere, ezek is fantasztikus eredményt adnak, de nem lesz belőlük hamisítatlan pörkölt.


Rommá lett pontozva az a válaszoló, aki leírta a színtiszta igazat a pörköltről. Nyilván én is le leszek, de higgyétek el, hogy az igazi pörköltöt nem a fenti módszerekkel készítjük. Csak egyszer próbáljátok ki, meglátjátok, új dimenziót nyitnak eme fantasztikus, ízig-vérig magyar fogásnak.


Zsír-hús-kivenni-hagyma hosszan-fűszerpaprika pirítás!!!-többi zöldség-vissza hús

2023. aug. 28. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ugye milyen megosztó a kérdés? Mert hiába van egy "1000 éves" ételünk! De mégis mindenki máshogy csinálja! És neki az a jó! Csak kíváncsi vagyok kinek mi az "eredeti"! Mert a Michelin csillagos séfjeink pl a zöldség alapot(hagyma, paprika, paradicsom) pirítják, párolják, pirítják, párolják.... Órákig! És utána a pirított hús rá! Oké hogy a mai modern világba túl variállnak mindent! Csak mégis a többség hogy készíti az a lényeg!
2023. aug. 28. 18:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
2-es verzió, annyi különbséggel, hogy a paprikát, paradicsomot akkor teszem a hagymára, amikor kb.félig jó. Összepirítom, rá a fűszerpaprika, azon átforgatom a húst. Szokytól tanultam, isteni, sűrű.
2023. aug. 28. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

"A klasszikus, ízig-vérig pörkölt nevében már benne van a technológia. Pörkölt! Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!



A kérdésben felsorolt lehetőségek mind-mind a párolás módszere,"


A fent leírt lehetőségek nem határozzák meg, hogy párolás legyen a hőbehatás! Miután egy pörkölt több órán keresztül is készülhet, ez idő alatt pedig bármit lehet vele csinálni!


" Megpörköljük a húst! Nem pedig főzzük!"

értem, tehát egy marhapörköltöt, 3 órán keresztül pörkölsz! Jó étvágyat hozzá!

2023. aug. 28. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

"Zsír-hús-kivenni-hagyma hosszan-fűszerpaprika pirítás!!!-többi zöldség-vissza hús"


igen, biztos vagyok benne, hogy mióta kitalálták ezt az ételt, azóta így készítik a pásztorok a pusztában! Szedegetnek! :D

2023. aug. 28. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
16# Hagymás alapon, illetve hagymás és fűszerpaprika alapon( de itt vigyázni kell a paprika meg ne égjen) is lehet pirítani a pirítás nem az hogy szó szerint sült húst készítünk!
2023. aug. 30. 18:58
 19/21 anonim ***** válasza:
16, mondjuk én is pont ezt mondtam, nem nekem kell ezt megmagyarázni!
2023. aug. 30. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
46%

Bocs, 18-as, kérdezőnek ment a komment!


Én csak idéztem mások hülyeségeit, amire válaszoltam. Nem az én agyszüleményem.

2023. aug. 30. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!