Pörkölt gyorsabban elkészül magas lángon?
Édesanyám azt mondta, hogy ne tegyem magas lángra a pörköltöt mert attól nem lesz készen hamarabb. Ezt csak azért mondta mert azt hiszi okos, vagy tényleg így van? Logikus az lenne, hogy magas lángon hamarabb kész nem?
Válaszokat előre is köszönöm!
Édesanyádnak igaza van.
Ha kis lángon royog, 100 fok körül van. Efőlé nagylángon sem megy.
Nem vagyok mesterszakács, de nekem azok a húsok lesznek a legsikerültebbek, amelyeket alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig főzök. A nagy lángon, gyorsan készülő húsok rövid pihentetés után jó, 2-3 órával később már megkeményednek.
Előttem jól írják, hogy hamarabb megég. A paprikás és a pörkölt között a fő különbség, hogy a paprikást párolják, a pörköltet meg pörkölik (ki gondolná! :-), de azért nem sült hús.
Nem nagyon tudod felgyorsítani a főzését.
Közepes vagy kislángon jobban összeérnek az ízek benne és lassabban fő el róla a víz,finom sűrű szaftja lesz.
Nekem anyum mindig a húslevest mondta hogy csak gyöngyözzön a teteje,ne forrjon nagyon.
+igen,magas lángon nagyon megkeményedik a hús még idő előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!