Hol készithetünk gyorsabban ebédet: tengerparton vagy magas hegyvidéken, miért?
Figyelt kérdés
2015. jan. 2. 16:04
1/6 anonim válasza:
Magas hegyvidéken mert kisebb a légnyomás és kisebb hőfokon forr a víz.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, a gyors választ. ;)
2015. jan. 2. 16:10
3/6 anonim válasza:
Szerintem a tengerparton. Az, hogy előbb forr a víz nem segítség, mert alacsonyabb hőfokon fog forrni.
A hegyen mondjuk 90fokos vízben kell főznöd a húst. A tengerparton meg 100fokosban.
A melegebb vízben előbb megfő.
Épp ezért főznek kuktában dolgokat, mert a nagyobb nyomást kihasználva előbb elkészül az étel.
4/6 anonim válasza:
Szerintem is a tengerszinten.
Hallottam olyat, hogy hegymászók (valahol többezer méteren) tojást akartak főzni. Forrásban lévő vízbe dobták a toját, és mégsem akart rendesen megfőni, mert hiába forrt a víz, nem volt elég meleg.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek ;)
2015. jan. 2. 18:36
6/6 anonim válasza:
Az attól függ, hogy a halat vagy a muflont tudod előbb levadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!