Mi a fánk sütés titka?
Sziasztok. Szalagos fánkot csináltam. Az első próbálkozásom volt, de borzasztóan megszívta magát olajjal, szinte facsarni lehetett belőle. Tiszta olaj íze volt az egésznek. Közelébe nem járt egy átlagos boltnak se.
Az olajat megmértem mielőtt beleraktam, 170 fokos volt. Miután kivettem konyhai törlőpapírral próbáltam leitatni, de hiába. Inkább olaj volt, mint fánk. :D
Elöször is a fánkot tényleg forró 180-190 fokos és sok olajban kell sütni, másodszor egyszerre csak keveset szabad az olajba tenni, mert különben a nyers tészta lehüti az olajat.
Nem írtad, miben sütötted - olajsütö, lábas, serpenyö- , illetve mekkora volt az edény, de ha alacsonyan állt az olaj, az is ok lehet, meg az is, ha a fánkok között nincs legalább még egyszer akkora hely.
Az, hogy megszívta magát olajjal, egyértelmüen arra mutat, hogy az olaj lehült a tésztától.
A tészta állaga, sokat kell pihentetni és alaposan ki kell dolgozni, keleszteni.
Az olaj hőmérséklete, mi is 180 fokon sütünk, a 170-ben ázik nálunk is. Ha 175 alá megy a hő a hideg tészta miatt, inkább vedd ki ideiglenesen.
A tesztajaba kell kis kupica alkohol. Pakinka vagy rum vagy vodka amit eb szoktam.
Illetve ha magaban a tesztaban nincs eleg zsiradek, akkor nagyobb esellyel szivja meg magat
Antialkoholista családból származom, de ahogy előttem is írták, anyám is tett bele valamennyi rumot, mert akkor nem szívja meg magát,…állítólag.
Saját tapasztalatom nincs a témában.
Köszönöm a válaszokat.
Zsiradék van benne, valódi vaj amit a recept is ír.
Megcsináltam még egyszer, kiderült hogy a recept volt xar.
Az alábbi receptet követve hibátlan lett a végeredmény. Egy csepp olajat sem szívott magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!