Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egymillió éti csiga van a...

Egymillió éti csiga van a kertünkben, valaki valami jó receptet esetleg?

Figyelt kérdés
Hmm...? :)

2023. júl. 26. 14:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Gondolom, a házban lévő levegő ahogy kitágul, szörtyögő hang kíséretében jön ki a légzőnyíláson.

Én amúgy nem gondolom, hogy egy pár másodperces haldoklás annyira szörnyű lenne. Ha valaki rákos, és két hónapig vannak nagy fájdalmai, na az már igen.

Nagyon szeretném, ha én majd pár másodperc alatt szűnnék meg létezni.

2023. nov. 3. 07:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is gondoltam arra, hogy a házban lévő levegő távozása ad ki vmi hangot.

Nyilván egy rákos beteg haldoklása is gyötrelmes, de az a saját halála egy embernek, ezt a csigafőzést viszont az ember okozza egy másik élőlénynek, ezért ebben nem tartom egyenlőnek a kettőt.

Pl én sajnálom őket és nem tudnám és nem is akarnám megfőzni őket élve.

2023. nov. 3. 07:28
 23/27 anonim ***** válasza:
52%

A csiga mindenképpen elpusztulna egyszer, és nagy valószínűséggel sokkal több szenvedéssel.

Az ember csak úgy tud bármilyen húst enni, ha előtte megöli az állatot. A macska is. (Vagy ha valaki előtte megöli neki.) Ez a természet rendje, így alakult ki az élővilág.

2023. nov. 3. 09:27
 24/27 anonim ***** válasza:

A macskáknak természetes tápláléka az egér, kisméretű madár, stb. A macska ragadozó állat.

De az ember nem ragadozó, különben úgy meg tudná fogni a madarakat, mint egy macska. Vagy pl egy disznó megöléséhez nem lenne szüksége nagyon éles késre.

Egy oroszlán átharapja pl az antilop bőrét. Egy ember nem. És többnyire egy ember nem eszik nyers húst.

És ha még a csigát is megfőzi, ráadásul úgy, hogy azelőtt napokig éhezteti őket vagy sárgarépával táplálja, akkor azt sem eszi meg természetes formában.

Ha valamit úgy eszik meg, ahogy a természet adta, az a természetes tápláléka, pl gyümölcsök, olajos magvak.

De nekem ne mondd, hogy a te fogazatod vagy körmeid alkalmasak arra, mint egy oroszláné, medvéé vagy házi macskáé.

2023. nov. 3. 09:37
 25/27 anonim ***** válasza:
61%

24

És az szerinted bizonyíték a húsevés ellen, hogy nincsenek nagy szemfogaim? Nagy szőröm sincs, tehát ilyen alapon csakis Afrikában volna szabad élnem, ahol kellően meleg van.

Az én fogazatom az elmúlt évmilliók következményeképpen lett gyengébb, mivel az újabb őseim már nem nyersen ették a húst, és azok is életben maradtak, akik nem rendelkeztek annyira erős fogazattal. És ők nem is a fogukkal ejtették el az áldozatukat, hanem kövekkel, botokkal, tehát ezért meg a szemfog fejlődött vissza. És egymást se a fogukkal ölték meg, mint a mai majmok, hanem szerszámokkal.

De pár millió évvel korábban bizony még nagyobb hasznát vették a foguknak, mert nyersen ették a húst, mivel ragadozók és dögevők voltak Afrikában. Eleve a húsevés tette lehetővé a nagy energiaigényű agy kifejlődését, aminek következtében megtanultak eszközt használni a vadászathoz és tűzrakáshoz. Ez eléggé alapismeret.

A legközelebbi rokonaink, a csimpánzok is aktívan vadásznak madarakra, kisebb majmokra és egyéb állatokra. De dögöt is esznek, ha éppen olyan szerencséjük van, hogy találnak.

Az ember a húsevést tökéletesítette, jobban, mint - valószínűleg - bármely más főemlős az evolúció történetében. De ez se példa nélküli, mert pl. Amerikában meg pár millió éve éltek olyan nagyragadozók, amik vaddisznók voltak valójában. (A mai vaddisznók ugyanúgy mindenevők, ahogy az ember is, és ugyanúgy esznek húst, csigából meg kimondottan sokat.) Sőt, még a manapság teljesen vegetáriánus szarvasok családjában is volt egykor húsevő faj.

[link]

2023. nov. 3. 14:19
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem szükséges velem egyetérteni.

Egyébként az összes ismerősöm közül - ami ugye nem kevés - egyetlenegy evett csigát, tehát azért annyira nem örvend ez Magyarországon nagy népszerűségnek.

És hogy a vaddisznók táplálkozásához hasonlítod az emberekét, az abszolút nonszensz.

De nem írok ide többet, mivel nekem nincs olyan célom, hogy ebbe belemenjek, eredetileg csak azért írtam, mert számomra sokkoló, hogy élve főzik szegény élőlényeket.

2023. nov. 3. 14:39
 27/27 anonim ***** válasza:
61%

"És hogy a vaddisznók táplálkozásához hasonlítod az emberekét, az abszolút nonszensz."

Ezt már általános iskolában is tanítják, hogy az embernek gumós zápfoga van, ami az állatvilágban azt mutatja, hogy az adott faj mindenevő. Egy közismert példa erre a disznófélék családja.

Én se szeretem a csigát (jellegtelen ízű és büdös), csak azért írtam, mert a gyakorlatban nincs fájdalommentesebb és gyorsabb módszer a megölésükre, mint forró vízbe dobni őket. A csigák érzékelése egyébként teljesen más, mint az emlősöknél, mivel nekik nincs hasznuk a fájdalom érzékeléséből, hiszen elfutni úgyse tudnak, se védekezni.

2023. nov. 3. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!