Egymillió éti csiga van a kertünkben, valaki valami jó receptet esetleg?
#1
Fujj, ez undi... 😂
"ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A megmosott csigákat lobogó forró vízben 30 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük. Hegyes tűt szúrunk a csigahúsba, és csavaró mozdulattal kihúzzuk a házából. A csigahús tetején lévő törékeny, csavaros bélrészt letörjük és eldobjuk. A csigahúst a rajta lévő fekete résszel – amelyben a belső részek vannak – sok sóval és kevés ecettel átdörzsöljük a tenyerünk között. A vastag, nyálkás részt eltávolítjuk, ezután jól leöblítjük, és tiszta vízben kiáztatjuk a sok sót. Megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. A főzővízbe tegyük a fűszerzacskót és sót.
4 órán keresztül főzzük lassú tűzőn, majd a saját levében hűtsük ki."
A vastag, nyálkás részt eltávolítjuk, ezután jól leöblítjük... 😂
Bár, ha úgy nézzük egy baromfi vagy disznóvágás semmivel sem másabb. 😂
Régebben szedték a romák elég jó pénzt adtak érte.
Ma már védett faj.
De ha mégis szedsz egy hétig homokban kell tárolni hogy a széklet eltávozzon belőle.
Utána főzheted kiszedni a házából és utána felhasználhatod.
Habár a vadon élő éticsigák gyűjtése valóban szabályozott, a teljesen védett státusz nem egészen fedi a valóságot, hiszen április 1-je és június 15-e között a 30 milliméternél nagyobb példányok bárki által szabadon gyűjthetőek az ország területén.
Elkészítése előtt érdemes reszelt sárgarépával etetni, amíg át nem tisztul a bélrendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!