Búzadara-tej arány?
100g búzadarát szeretnék megcsinálni 1 adagnak. Viszonylag sűrűn szeretném, nem pedig "folyós" állagúra.
Kevergetés mellett 150g tojásfehérjét is szeretnék belekeverni a fehérjetartalom miatt. (edzeni járok, a zabot meguntam és most kísérletezgetek.. :D)
Hány liter tejet öntsek hozzá? Van, ahol 1 litert írnak, de hát ez rengetegnek tűnik úgy, hogy 1 adagnak szeretném megcsinálni.
1#
A fehérjetartalom miatt. A tojásfehérje íztelen, + térfogatra is több lesz maga az étel.
A zabot ugyanígy csináltam, szinte észre sem vettem, hogy benne van a tojásfehérje. +20g fehérje és jóval több térfogatra is, mintha simán csinálnám.
Ahány deci, annyi evő kanál griz.
Ha sűrűbben szereted akkor plusz egy evokanal kell még
Nem kísérleteztem fehérjés tejbe grízzel, de:
Az egy liter megfelelő sűrűbben min. 7,5/8 dl kellene.
Ha a tojással elrontod, akkor emlékezz, hogy idegenek a gyakorin ellenezték hogy ezt tedd.
Miért rontaná el tojásfehérjével? Semmit nem ront rajta, nyugodtan bele lehet keverni.
Én még úgy is szoktam, hogy külön felverem habbá a fehérjét és azt keverem hozzá, miután hűlt valamennyit a tejbegríz. Habos, behűtve pedig szinte mousse szerű állaga lesz.
Az arányoknál én is az egy deci/egy evőkanált használom, ha lassan sokáig főzöd, nem marad folyós, de tehetsz hozzá plusz egy evőkanál darát.
"ez rengetegnek tűnik úgy, hogy 1 adagnak szeretném megcsinálni."
Persze, hogy rengetegnek tűnik, a főzés az nem olyan, hogy követi a fantáziáidat...
Olyan, mint ha azt mondanád, fél kiló száraztésztát akarsz megcsinálni 1 adagnak. Sok sikert, fél kiló száraztészta az 5 adag, +- 1 .
1 adag tejbegríz az fél liter. Fél liter tejhez 5-6 deka búzadara kell.
Ha 10 dekát raksz bele, és úgy eszed meg, akkor majd iszol rá fél liter vizet, és benned dagad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!