Natúr jázmin rizs párolása. Hányféleképpen próbáltad már és melyik sikerült a legjobban? Mosod, nem mosod, pergeled vagy nem? Grammban vagy milliliterben méred az alapanyagokat? Milyenek az arányok?
Jázmin és Basmati rizst kétszeres vízben készítem. Természetesen térfogatra mérve (hiszen más a rizs és a víz "fajsúlya".
A hagyományos rizst szoktam előtte megfuttatni olajban, és az is kétszeres vízben, fedő alatt készül.
Az illatos rizsek önmagukban is finomak, kár elrontani még olajjal....
Két bögre rizs, két bögre víz. A Basmatit és Jázmint nem öblítem le, mert ugyanolyan jó íze van anélkül is, amit a többi rizsről nem lehet elmondani.
Kicsi olaj, max párszor elkeverem rajta a rizst, látni fogod, mert elkezdenek kifehéredni a rizsszemek és mehet is bele a víz. De ez kihagyható igazából, én sem mindig pirítom meg, de olajat akkor is teszek bele. Én delikátot szoktam bele tenni, meg borsot. Kb teljesen elfőzöm róla a vizet, aztán rajta hagyom az elzárt rózsán és lefedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!