Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Natúr jázmin rizs párolása....

Natúr jázmin rizs párolása. Hányféleképpen próbáltad már és melyik sikerült a legjobban? Mosod, nem mosod, pergeled vagy nem? Grammban vagy milliliterben méred az alapanyagokat? Milyenek az arányok?

Figyelt kérdés

2022. márc. 28. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Jázmin és Basmati rizst kétszeres vízben készítem. Természetesen térfogatra mérve (hiszen más a rizs és a víz "fajsúlya".


A hagyományos rizst szoktam előtte megfuttatni olajban, és az is kétszeres vízben, fedő alatt készül.


Az illatos rizsek önmagukban is finomak, kár elrontani még olajjal....

2022. márc. 28. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Méröedénnyel mérem, egy rész rizsre két rész vizet számolok. a rizst (mosás nélkül) egy edénybe teszem, ráöntöm a vizet, felforralom, utána kis lángon kb 15-20 percig fözöm, akkor elzárom a tüzeer és letakarom, újabb 25-30 percre.
2022. márc. 28. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

Két bögre rizs, két bögre víz. A Basmatit és Jázmint nem öblítem le, mert ugyanolyan jó íze van anélkül is, amit a többi rizsről nem lehet elmondani.

Kicsi olaj, max párszor elkeverem rajta a rizst, látni fogod, mert elkezdenek kifehéredni a rizsszemek és mehet is bele a víz. De ez kihagyható igazából, én sem mindig pirítom meg, de olajat akkor is teszek bele. Én delikátot szoktam bele tenni, meg borsot. Kb teljesen elfőzöm róla a vizet, aztán rajta hagyom az elzárt rózsán és lefedem.

2022. márc. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én átöblítem a rizst, aztán kétszeres mennyiségű vízben kis lángon megfőzöm fedő alatt . Pirítani olajon nem szoktam,mert lusta disznó vagyok .
2022. ápr. 2. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!