Hogyan főzöd/párolod/készíted a jázmin rizst? Olyanok írjanak, akik szoktak készíteni jázmin rizst. Személyes tapasztalatok érdekelnek.
Gyanítom a hülyéje nem tudja, hogy a sima rizzsel ellentétben a jázminrizst nem szokás még itthon sem pirítani.
Kérdező: A rizst szitán átmosom hideg vízzel annyira, hogy már ne fehér, zavaros víz jöjjön a szita alján. Eztán egy lábasba teszem, felöntöm másfélszer annyi hideg vízzel (pl. 1 bögre rizshez 1,5 bögre víz), teszek hozzá sót, borsot, és ha épp illik bele akkor csillagánizst vagy ételízesítőt. Ezt átkeverem, és lefedve, takarékon főzöm addig amíg fel nem szívja, vagy el nem párolog róla a víz. A fedőt nem szabad emelgetni, hang alapján meg lehet mondani mikor fogyott el a víz. Ezután 10-15 percig még hagyom állni a lefedett lábasban, majd átkeverem, és már tálalható is.
Nem kell bele se olaj, se zsír, nem fog összetapadni ha normális minőségű a rizs.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szomorú, hogy a lepontozók (vélhetően) még a kérdést sem értették, de azért nyomkodták a pirosat... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!