Hogy főzzünk jázmin rizst?
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a jazmin rizzsel.
Dietetikus javasolta fogyasztását, és kicsit meggyűlik a bajom a főzésével.
Én így csinalom:
-alaposan megmosom
-forrásban levő sos vízbe(2X mennyiség) teszem majd hagyom kb 10-15 percet főni lassú tűzön.
A problémám az hogy olyan állaga lesz mint a puding, tejbegríz, ragad és nehéz.
Van valamilyen technika amivel pergos jazmin rizst lehet főzni?
Mennyire alaposan mosod?
Mert az szokta ezt okozni, ha nincs lemosva róla főzés előtt a külső réteg. Addig kell áztatni/mosni, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.
Ajánlom ezt a videót, épp jázmin rizst főznek benne:
Csináld úgy, ahogy a hagyományos magyar rizst...
Nem kell megmosni! Szárazon kis olajon megfuttatod, felöntöd a dupla mennyiségű vízzel, és fedő alatt kis lángon szépen megfő. Ne kevergesd, ne bántsd ezalatt. Gyönyörű pergős lesz.
Nem fozni kell a rizst, hanem parolni.
Mosod/nem mosod, szokas kerdese (iskolaban ugy tanitjak, hogy nem mossuk) ... pici zsiradekon (ki mit hasznal) megpiritod ... felontod 2xes mennyisegu vizzel ... fuszerezed (so, petrezselyem es egy pici voroshagyma) ... felforras utan a langot takarekra venni es az edenyt ugy lefedni, hogy a goz picit tavozni tudjon.
Nem kevergeted kozben, bekenhagyod!
A zacskos rizseket kell fozni es amugy azzal sincs semmi baj. Azt siman bo vizben fozod 10 percig, lecsepegteted es kesz is.
Pirítsd meg a hagymát olajon, tedd rá a rizst, hagyd amíg teljesen megfehéredik, majd öntsd fel vízzel, majd párold, amíg kész nem lesz.
Nagymamám így szokta, az ő rizsénél még finomabb rizst nem ettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!