Kész nokedliből tojásos nokedli?
Kész nokedliböl kb 250-300 g kell egy személyre, ehhez én 2-4 tojást szoktam tenni. De ha van kis kisérletezökedved, próbáld ki anyósom receptjét. A tojásokat kikeveri tejföllel - 2-3 tojás, 1 dl tejföl (20%-os) - ezt elöször összekeveri a tésztával, utána kevergetve süti, amíg krémszerüen bevonja a tésztát. Esetleg kevés olajat lehet tenni hozzá sütés elött. Nekem sokkal finomabb így.
Elsö: Nálam sokszor van "kész" nokedli, mert egyszerre többet fözök, a fölösleget me adagonként lefagyasztom. De egyébként is a nokedlikészítés elég sok munka, sok csetressel jár, idöben sem kedvezö, föleg, ha valaki munka után akar még fözni valamit.
Én sem kóstoltam még tejföllel, de jól hangzik. Ecetes salátát szoktam mellé csinálni, és van, hogy megmajonézezem az én adag tojásos nokedlimet a tányéron.
Arra figyelj, hogy ha kész nokedlit használsz, kifőzés után hűtsd ki hideg vízzel, hogy ne tapadjon össze, kicsi olajon melegítsd vissza, hogy forró legyen, és csak aztán add hozzá a felvert tojást, adagonként én 3 tojással számolok általában. Bár, ez a folyamat akkor is, ha épp akkor készül a nokedli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!