Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kész nokedliből tojásos nokedli?

Kész nokedliből tojásos nokedli?

Figyelt kérdés
Csak olyan recepteket találtam, ahol a tészta elkészítésével is számolnak. Ha bolti nokedlit veszek, két személyre mennyit számoljak, hány tojással?
2023. jún. 17. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
bolti nokedli.... a világ megérett a pusztulásra, ha már valaki annyira életképtelen, hogy egy nokedlit nem sikerül abszolválni... nyugodtan lehet mínuszozgatni, az úgyis nagyon megy .
2023. jún. 17. 18:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Persze hogy mínusz,mert a válasz nem hasznos. Ha valakinek kevesebb ideje van, akkor meglepő módon előfordul hogy kész hozzávalót is felhasznál főzésnél.
2023. jún. 17. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Kész nokedliböl kb 250-300 g kell egy személyre, ehhez én 2-4 tojást szoktam tenni. De ha van kis kisérletezökedved, próbáld ki anyósom receptjét. A tojásokat kikeveri tejföllel - 2-3 tojás, 1 dl tejföl (20%-os) - ezt elöször összekeveri a tésztával, utána kevergetve süti, amíg krémszerüen bevonja a tésztát. Esetleg kevés olajat lehet tenni hozzá sütés elött. Nekem sokkal finomabb így.

Elsö: Nálam sokszor van "kész" nokedli, mert egyszerre többet fözök, a fölösleget me adagonként lefagyasztom. De egyébként is a nokedlikészítés elég sok munka, sok csetressel jár, idöben sem kedvezö, föleg, ha valaki munka után akar még fözni valamit.

2023. jún. 17. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! A tejföl nekem új, kipróbálom.
2023. jún. 17. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
94%

Én sem kóstoltam még tejföllel, de jól hangzik. Ecetes salátát szoktam mellé csinálni, és van, hogy megmajonézezem az én adag tojásos nokedlimet a tányéron.

Arra figyelj, hogy ha kész nokedlit használsz, kifőzés után hűtsd ki hideg vízzel, hogy ne tapadjon össze, kicsi olajon melegítsd vissza, hogy forró legyen, és csak aztán add hozzá a felvert tojást, adagonként én 3 tojással számolok általában. Bár, ez a folyamat akkor is, ha épp akkor készül a nokedli.

2023. jún. 17. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Egész ehető, jo sok tojás kell hozzá, meg nekem savanyú uborka.
2023. jún. 17. 18:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én kész nokedlit veszek azt csak kifözöm vízben leszüröm ráütök 2-3 tojást azt kész ,izlés szerint piritot hagyma vagy és uborka is tehetö rå.
2023. jún. 17. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
1~ Alkalmanként semmi baj nincs vele! A prosztó stílus miatt érik a mínusz.
szept. 13. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!