A kész nokedli fagyasztható?
Ha lassan olvasztod ki és utána felforrósítod, akkor olyan, mint a friss. (Félig kiolvadva nagyon ragacsos, ne ijedj meg!)
Én mindig dupla vagy háromszoros adagot fözök direkt lefagyasztani, mert akkor egy maszatos munkával meg van több adagnyi. (Utálok nokedlit szaggatni, de enni meg nagyon szeretm)
4-es, és kérdező, még a galuska hagyján, tojás, liszt víz, kész, de a májgaluska, májjal mancsolni, ízesítgetni, stb... na én azt szoktam úgy, hogy mikor elég mentális erőt érzek magamban, legyártok vagy 3 kilót, és aztán fagyasztom zacskókban.
A fagyasztást viszont én megbonyolítom!
Nem szeretem 1 tömbben lefagyasztani, mert brutálisan összefagy, és tényleg csak úgy lehet kiolvasztani, hogy sokkal előtte kiveszed, és szép kíméletesen kiolvasztod, lassan, hogy egyben felengedjen az egész.
Melót, és tökölős, időigényes de én úgy szoktam, hogy alaposan lecsöpögtetem, kicsit átolajozom, és műanyag tálcákra kiterítve , 1 rétegben (sok tálcán) teszem a fagyasztóba.
Ha már egyszer gyűjtöttem hozzá mentális erőt, akkor kihasználom a lendületet! :D (mondjuk ehhez hely is kell a fagyasztóban)
Másnap, ha megfagyott, spaklival feltúrom a tálcákról a májgaluskát, a nagyobb darabokat még kicsit összetöröm, utána zacskózom, és úgy megy vissza a fagyasztóba.
Felhasználáskor nagy előnye, hogy abszolút semmi munka nincs vele, nem kell olvasztani, semmi, beleszórom a levesbe, kész.
Sima galuskánál is ugyanígy működik, ha a szemek nagyjából külön vannak, és nem nagy tömbben összefagyva, akkor simán úgy fagyosan beleöntöd forrásban lévő vízbe, megvárod míg újra felfő, (vagy legalább majdnem) addigra tökéletesen kiolvad, lehet is szűrni.
5-ös: a 4-es vagyok, abban nagyon igazad van, hogy sok múlik a fagyasztáson.
Én egyszemélyes adagokat teszek egy-egy, relatív nagy zacskóba - elötte kis olajjal összekeverem a nokedlit -, és lehetöleg laposra igazítva teszem a fagyasztóba. Kb 1-2 óra múlva (ez mindenkinél a fagyasztótól függ, hoyg mennyi) kiveszem, röviden "átgyúrom", hogy szemekre essen, és úgy fagyaszton utána készre. Így nekem is kiolvasztáskor nem egy tömb az egész, hanem szétesik egyes darabokra.
Az egyszemélyes adagolásnak meg az az elönye, hogy jobban lehet igazodni a szükséges mennyiség kiolvasztásához, így nem marad meg joformán semmi belöle.
A te módszered lenne egyébként az optimális, csak erre a legtöbbször nincs idöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!