Másnak is olyan nehéz kitalálni és kínlódás hogy mit főzzön a családnak?
Persze...sajnos.
A konyhapénzre fordítható összeg már nagyon kevés lett az évekkel ezelőtti megszokott ételekhez.
Nem, megkérdezem, mit ennének, összeírom, és menüterv 3-4 napra. Nem több öt percnél, bár nálunk senki sem válogatós.
Exem az volt, neki következetesen semmit nem főztem, mert mindenre húzta az orrát :D
Igen,mert párom kevés ételt szeret én pedig unom mindig ugyanazt főzni.
Kétfelé főzni sem kedvem,sem időm sem pedig pénzem nincs.
Nem, én is menüterv alapján főzök, 2 hétre előre összerírom, mi lesz az ebéd és vacsora. Így sosincs ez a kínlódás, hogy gondolkodni kell, mit főzzünk, mindenki azt mondja, nem tudja, valami hiányzik a kajához meg ilyesmi.
A menüírás is igénybe vesz nyilván egy kis időt, de nem sokat, a neten nézek receptet azokra a napokra, mikor nincs ötletem.
A heti menunk :
Hetfo hideg reggeli
Ebed :Vasarnaprol megmaradt husleves zoldsegek fott hus , masodikra spagetti bolognai martassal
Vacsora lassagne a maradek bolognai szoszbol . Itt kicsit sok volt a teszta dehat most igy alakult
Kedd reggeli fott tojas sonkaval kenyerrel. A sonka fozovizet eltaktam szerdara
Ebed brokkolikremleves 1 fej brokkolibol es a maradek huslevesbol masodiknak roston csirke parolt zoldseggel es rizzsel
Vacsi szendvics
Szerda reggeli muzli gabonapehely tejjel
Ebed habart bableves a sonka fozovizebol es lekvaros buktat es kakaos csigat sutottem hozza + 1 adag rizs es zoldseg megmaradt vacsirol csirkemellet sutottem hozza naturan az egyik fiamnak
Vacsira is maradt suti tejjel es szendvics
Csutortok reggeli kavart tojas szalonnaval es hagymaval
Ebed bableves es makos guba
Vacsi maradek makos guba es sutottem le csirkecombot es szarnyat majorannasan krumplipurevel
Holnap reggeli szendvics
Ebedre hideg gyumolcsleves lesz ( cseresznye es eper alma + minimalis malna mert ezek terembek itthon most
Grizes teszta lekvarral
Vacsira pedig rakott csirkemellet tervezek bulgurral
Szombat
Reggeli ki mit talal szendvics muzli stb
Ebedre a gyumolcsleves es a rakott csirke bulgurral
Vacsora szalonnasutes
Vasarnap reggelire amerikai palacsinta
Ebedre egy gulyaslevest vagy ragulevest gondoltam meg majd kiderul hogy kerul e bele tejfol
Rantott hus rizs vagy krumpli de lehet mind a ketto es ecetes salata
Vacsora pizzat sutok
Ha igy megtervezed a heteidet sokat tudsz dporolni mert max 2x esztek ugyan azt es azt is kulon napon . Szerencsere az en csaladom mindent szeret es sokszor kernek valamit a gyerekek azt ha tudom akkor masnapra beillesztem de ha nem akkor kovetkezo hetre ugy vasarolok mert alltalaba szombaton megveszem a heti adagot igy nincs pazarlas…
Miota ezt a rendszert hasznalom sokkal kevesebb etel megy a moslekba es tobb 10 ezer forint marad a penztarcankba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!