A vöröslencsét hideg, vagy forrásban lévő vízben kell feltenni?
Figyelt kérdés
2023. máj. 30. 21:04
1/6 anonim válasza:
A vöröslencsét általában forró vízben kell főzni, hogy megpuhuljon és elkészüljön. A leggyakoribb módszer az, hogy előző este beáztatjuk a vöröslencsét hideg vízbe, majd főzés előtt leöntjük róla a vizet, és friss, forró vízben főzzük tovább, amíg megpuhul. Az áztatás segít a lencse gyorsabb főzésében és a könnyebb emészthetőségben.
2/6 Rosszlovas válasza:
Dehogy kell a vöröslencsét beáztatni! Főleg nem egész éjszakára. Áztatás nélkül is szétfő 15 perc alatt... nincs neki héja!
Kérdező, én úgy szoktam, hogy megmosom, majd felöntöm hideg vízzel, és abban teszem oda főzni.
De az se rossz, ha forrásban lévő vízbe öntöd a megmosott lencsét. Mindkét módszer működik, szerintem hideg vízben kényelmesebb, nem freccsen rád a forró víz.
Sózni csak akkor szoktam, ha már szétfőtt.
Az áztatásos hülyeséget ne vedd figyelembe.
3/6 anonim válasza:
Bizony. Tegnap és ma ettem vöröslencsét. Nincs héja,15-20 perc alatt megfő. Véletlen se áztasd be, mert nem kell! Én is csak megmosom, felteszem hideg vízbe főni. Nagyon finom.
4/6 A kérdező kommentje:
Hű, ez veszélyes étel, 7 perc alatt rommá főtt 🤣
2023. máj. 31. 00:16
5/6 anonim válasza:
Forrás után pár perc és kész.
Hideg vízben szoktam felrakni.
6/6 anonim válasza:
Szerintem mindegy. En forraltba szoktam, vizforralobol ontom ra.
Aztatni nem kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!