A boltban kapható kolbászt-hurkát meg kell szúrkáni egy-két helyen sütés előtt? Meleg vagy hideg sütőbe rakjam be?
A kolbászt fent szoktam serpenyőben, egyben, agy akár szét is lehet menet közben vágni vagy megszúrkálom, mert a zsír úgy sül ki, kis vizet öntök alá, mindig forgatom, pótolom a vizet.
Hurkát csak egyben, szúrkálás nélkül, azt viszont sütőben, zsírt tenni alá.
Hentes mondta ezeket nekem.
De ahány ház...
Nem árt megszurkálni mindkettőt.
A kolbászból kísül a felesleges zsír a hurka nem reped ki.
Tűvel végig szoktam szurkálni mindkettőt több helyen.
Pici vizet öntök alá, én meleg sütőbe rakom mindig. Jobban átsütve szeretjük, így kb. 40-45 percet szokott kapni.
Be szoktam áztatni sütés előtt szobahőmérsékletű vízbe.
Utána megszurkálom és úgy sütöm.
#5: "Be szoktam áztatni sütés előtt szobahőmérsékletű vízbe."
Azt miért? És mennyi időre?
A kolbászt tűvel több helyen megszurkálom, berakom a 175 C fokos sütőbe. Én vizet nem rakok alá, de két kenál zsírt igen. 25 perc után megfordítom és még 10-15 percig sütöm.
Hurkát nem szoktam, de kolbászt gyakran sütök így, és nagyon jó, igazi sült kolbász lesz.
#5 kb fél órára.
Megszívja magát a bőr nedvességgel és nem reped ki.
Elvileg az is elég de a biztonság kedvéért még tűvel meg is szurkálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!