Hogy készítsem el a szüleimnek a vacsorát?
Nagyon szeretik a párolt zöldésgeket, de mivel a gyerekeik -többek közt én is- nem, így nem is szoktak csinálni.
Van otthon karfiol és sárgarépa, veszek még mellé zöldborsót, bébikukoricát és brokkolit.
Az interneten keresetem recepteket. Egyik helyen írják, hogy a lábasban fel kell önteni vízzel a zöldségeket. A másik írja, hogy egy lábasba kell tenni vizet, fölé egy szűrőben a zöldségeket. A harmadik helyen azt írják, hogy a lábasba egy kis vajat kell tenni, és rádobni a zöldségeket. Akkor most melyik?
Szeretnék mellé valami könnyű húst, és a csirkére gondoltam. Azt hogy csináljam, hogy ne kelljen zsiradékot használni? Illetve rizst, és valami tejszínes mártást is jó lenne rakni mellé.
Tehát 3 az egyben kérdés:
- párolt zöldséget hogyan?
- húst hogyan?
- mikből keverjem ki a tejszínes öntetet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Párolt zöldséget én úgy szoktam, hogy vajat hevítek, és rádobom a felszelt zöldségeket, és addig hagyom rajta, kevergetés mellett, míg roppanós nem lesz.
A csirkét én sütőzacskóba tenném, és úgy sütném meg. Persze emellett a sütőzacskóba tehetsz fűszereket is, hogy finom ízletes legyen a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!