Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha valamilyen csirkemellet...

Ha valamilyen csirkemellet csinálok mi értelme van akkor hogy mielőtt beteszem a sütőbe hirtelen át kell sütni mindkét oldalát?

Figyelt kérdés

Attól finomabb lesz?Mert pl most találtam egy gombás,sonkás csirkemell receptet amit ki szeretnék próbálni.

Igy szól a recept:A csirkemelleket közepes szeletekre vágom, és lisztbe forgatva hirtelen átsütöm mindkét oldalán.


Kevés hagymán megpirítom a gombát. Egy tepsit kivajazok, majd ráfektetem a csirkemelleket, mindegyik tetjére egy marék gombát és felszeletelt sonkát halmozok. Tetejére simítom az ételízesítővel elkevert tejfölt, és reszelt sajttal meghintem.


Sütőben kb. 35-40 perc alatt átsütöm

Ha nem sütöm át előtte a húst másabb íze lesz?


2010. okt. 10. 09:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
igen, finomabb lesz, mert a hirtelen sütés miatt keletkező "kéreg" lezárja a húst kívülről és nem engedi majd a lassú, sütőben sütés alatt ki a hús leveit, íze is jobb lesz és kevésbé lesz száraz ;)
2010. okt. 10. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy "babras" megoldas, s En a praktikus es a gyors hive vagyok.

Nos En ezeket a husokat ugy keszitem el, hogy mar este elkeszitem a masnapra szant hus, vagy hal szeleteket, amiket mar befuszerezek, vagy bepacolok es masnap mar csak kisutom.

Tehat nyugodtan fuszerezd,s amikor a hagymat es a gombat piritottad, akkor a hust is abba beletudod helyezni, vagy ha szeretned, hogy sultebb legyen, akkor kiemeled a megdinsztelt dolgokat, es itt megforgatod a hust, de En nem szoktam, mivel szarazabb lesz a hus.

Tehat amikor nem sutod at elotte a hust, akkor finomabb lesz, de a sajtot a mar a vege fele kell rarakni.

Jo etvagyat!

2010. okt. 10. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
AZ első teljesen korrekt.
2010. okt. 10. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnek van igaza. A csirkemell egyébként is nagyon száraz,nyögvenyelős,ha nem sütöd elő,akkor még az a pici nedvesség is,ami benne va,kisül belőle.

Egyébként minden húst, a prökölteket,barssóit stb.,amit nem hosszú lében főzől,célszerű előbb átpirítani a zsíron. Sokkal jobb ízű az étel úgy.

2010. okt. 10. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
55%
én még ha rántom is a csmellet,(de szinte mindig nem csak rántásnál) előtte legalább egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatom, így jól megszívja magát és istenien omlós lesz és egyáltalán nem szárad ki:D
2010. okt. 10. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!