Ha valamilyen csirkemellet csinálok mi értelme van akkor hogy mielőtt beteszem a sütőbe hirtelen át kell sütni mindkét oldalát?
Attól finomabb lesz?Mert pl most találtam egy gombás,sonkás csirkemell receptet amit ki szeretnék próbálni.
Igy szól a recept:A csirkemelleket közepes szeletekre vágom, és lisztbe forgatva hirtelen átsütöm mindkét oldalán.
Kevés hagymán megpirítom a gombát. Egy tepsit kivajazok, majd ráfektetem a csirkemelleket, mindegyik tetjére egy marék gombát és felszeletelt sonkát halmozok. Tetejére simítom az ételízesítővel elkevert tejfölt, és reszelt sajttal meghintem.
Sütőben kb. 35-40 perc alatt átsütöm
Ha nem sütöm át előtte a húst másabb íze lesz?
Ez egy "babras" megoldas, s En a praktikus es a gyors hive vagyok.
Nos En ezeket a husokat ugy keszitem el, hogy mar este elkeszitem a masnapra szant hus, vagy hal szeleteket, amiket mar befuszerezek, vagy bepacolok es masnap mar csak kisutom.
Tehat nyugodtan fuszerezd,s amikor a hagymat es a gombat piritottad, akkor a hust is abba beletudod helyezni, vagy ha szeretned, hogy sultebb legyen, akkor kiemeled a megdinsztelt dolgokat, es itt megforgatod a hust, de En nem szoktam, mivel szarazabb lesz a hus.
Tehat amikor nem sutod at elotte a hust, akkor finomabb lesz, de a sajtot a mar a vege fele kell rarakni.
Jo etvagyat!
Az elsőnek van igaza. A csirkemell egyébként is nagyon száraz,nyögvenyelős,ha nem sütöd elő,akkor még az a pici nedvesség is,ami benne va,kisül belőle.
Egyébként minden húst, a prökölteket,barssóit stb.,amit nem hosszú lében főzől,célszerű előbb átpirítani a zsíron. Sokkal jobb ízű az étel úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!