Munkatársam szerint balról jobbra kell keverni az ételeket, valamilyen oknál fogva. Namármost igaz ez vagy humbug?
No én valamikor a nagyanyámtól hallottam, hogy a krémeket mindig magunktól eltolva, vagyis jobbkezes lévén balról jobbra kell keverni, mert így nagyobb erőt lehet kifejteni, mint a jobbról balra keveréssel, vagyis a magunk felé húzással.Érthető ugye? :))
Lehet, hogy tudtak valamit a régiek...
Nem KELL semerre keverni. A jobbkezesek általában balról jobbra keverik,mert nekik így áll kézre. Az ételnek pedig mindegy,még az is,ha össze-vissza keverik.
Régen nem voltak robotgépek, a tésztákat kézzel keverték össze. Akkor mondták,hogy mindig balról-jobbra kell keverni. Ennek csak annyi értelme volt,hogy nagyobb erőt tudott a háziasszony kifejteni,és hamarabb felverte a tésztát vagy a habot,mintha össze-vissza keverte volna.
Ez szerintem csak egy olyan kitaláció, mint a tipikusan keveset főző, ám magukat hozzáértőknek tartó versenyzők ötletei. Néhány "gyöngyszem":
-a halászlébe CSAK a mélytengeri só való
-a pörköltbe a hagymát apróra, durvára, szálasra, keresztbe,stb. kell vágni, CSAK így lesz jó.
-a kocsonya CSAK akkor jó, ha van benne két sertésfül
Folytathatnám a sort. Az persze, hogy a halászlé sós, híg, a pörkölt vizes, marhaerős, a kocsonya zavaros, a legkevésbé sem számít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!