Mi az aldis Almás-fahéjas-zabos muffin pontos receptje?
A neten sokféle találatot kiad a kereső, de engem kifejezetten az Aldiban kapható Almás-fahéjas-zabos muffin receptje érdekel vagy olyan, ami megközelítőleg hasonlóan kellemes ízt eredményez, tehát nem az a csokis-cukros xar, mint a legtöbb muffin.
A család nagyon szereti/szeretné, de legnagyobb bosszúságunkra sosincs belőle annyi, hogy mindnyájunknak jusson, mert vagy nem sütnek vagy elviszik előlünk akármikor megyünk.
Szóval örülnék, ha tudna valaki segíteni, aki sütött már ilyet vagy hasonlót, köszi a receptet! :)
1-es: LOL! :D :)))))))))
2-es: Jó, hát nyilván nem az ipari mennyiségben meg ipari adalékokkal feltuningolt verzió érdekelne, de nem gondoltam, hogy ezt itt külön ki kell emelnem, de ezek szerint tévedtem! :D
Azt írod, sokféle receptet találsz, de neked kifejezetten olyan kell, amilyen az aldis. Vannak dolgok, amiket nem lehet pontosan lemásolni, másokat igen.
Napi háztartási gyakorlatban is van számos olyan étel, amelyeket egyszerűen nem tudsz kis adagban elkészíteni, mert nem lesz olyan. Pl. egyszemélyes töltött képoszta ilyen. Nem is nagyon tudok olyanról, aki próbálkozott volna vele. Ha mégis valaki nekáll keveset elkészíteni, nem fogja ugyanazt az ízt adni, mint amikor egy tíz adagosból vesz ki egy keveset.
Ha a pontos receptúra ismert lenne, grammra minden. Sütési hőfok, idő stb. akkor sem lenne pont ugyanolyan. Ha ismert a recptúrál az is, mennyi jön ki belőle, ki lehet számolni, miből mennyi kell kis mennyiség esetén. Mindent próbálsz pontosan ugyanúgy tenni. Hasonlítani talán fog egy kicsit.
De az a sok másik, amelyik elérhető, arról is feltételezhető, hogy hasonít egy kicsit, vagy nagyon.
"A neten sokféle találatot kiad a kereső, de engem kifejezetten az Aldiban kapható "
gondolom akkor nem probléma betolni egy 80 millió ft-ot arra a gépparkra, amire az eredeti recept optimalizálva lett. :D ))))
Barátilag mondom, hogy jársz a legjobban.
Fogod azt a "sokféle találatot" aztán elkezdesz átlagolni.
Elkülönítesz a családi kasszából 1-200.0000 ft.ot, a hülyeségedre.
Utána a sokféle találatból elkezdesz tesztelgetni.
Figyelembe veszed a sütőtér hőmérsékletét, páratartalmát, kapacitását, puffer tartamát, és ezek alapján, az "alapanyag fejével gondolkozva" módosítgatsz a változó paramétereken, néhány százalékot. Gondosan feljegyezve, melyik változtatás, milyen végeredményt adott.
(Itt meg kell jegyezzem, hogy ha nem megy az "alapanyag fejével gondolkodás" (ami a tehetség hiányát igazolja) akkor ebbe a részbe be kell fektetni legalább 1 évtizednyi gyakorlati tapasztalatot.. sajnálom. )
Szóval, ha erőteljes tehetség mellett, kiszűrhető, hogy melyik negatív jellemvonás, milyen apró módosítással ellensúlyozható, akkor nincs más hátra, mint egy (szerencsétől függően ) 34-72 verzió kipróbálása után, beállítani a saját, tuti változatot!
Arra figyelj, hogy mire ennek a végére érsz, nehogy tönkremenjen az otthoni technika, mert különben kezdheted elölről az egészet.
Amúgy élelmiszer mérnöki képzésen (3-4 év, és néhány millió ft) tök jól elsajátíthatóak az alapok, mivel dolgozni lehet.
További, eredményekben gazdag boldog új évet kívánok, és sok locsolót!
Nézd meg az összetevők listáját, hagyd ki belőle az egészségtelen összetevőket, és süsd meg mondjuk egy hasonló netes recept alapján.
ui.: Az almás-fahéjas-zabost kisbetűvel írjuk, mivel nem tulajdonnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!