Mi értelme a sütőkön az 50-75 fokos hőknek?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 12. 07:42
1/10 anonim válasza:
Aszalni is lehet benne, pl. paradicsomot.
És nehéz elképzelni, hogy egy sütőt úgy gyártsanak le, hogy csak 180 foktól működjön :-D Ahogy egy kazánt se tudnak úgy gyártani/beállítani, hogy 20 foktól fűtsön, de 10 fokra ne lehessen állítani.
2/10 anonim válasza:
Én a legalacsonyabb hőfokot kelt tészta kelesztésére használom.
4/10 anonim válasza:
Melegen tartás, kelesztés, aszalás, kiolvasztás...
5/10 anonim válasza:
Én is kelesztésre használom, 50 fokig felfűtöm, aztán lezárom, és oda teszem kelni a tésztát letakarva.
6/10 anonim válasza:
egyes receptek szerint némely pácolt húst egy napig 75-80 fokon kell tartani...
7/10 anonim válasza:
Abban olvasztom reggel a péksütimet
8/10 anonim válasza:
Lassú (hús)sütés 50-55 fokról indul, 80 fokon kész is lehet. Affektálók konfitálásnak hívják. Ha kérget is akarsz rá, akkor a végén lehet 110-120 fokra felmelegíteni.
9/10 anonim válasza:
#8 a konfitálás egy konyhatechikai eljárás neve, nem az "affektálók" kedvéért van ;) 110-120 fokon pedig sok mindent lehet csinálni, de húst kérgezni egész biztosan nem.
10/10 anonim válasza:
Az 50-75 fokos hőmérsékletet általában az előmelegítési folyamat során alkalmazzák, amikor a sütőt elő kell melegíteni a magasabb hőmérsékletű sütési vagy főzési folyamatokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!