Ha sütés-főzésnél keverve szeretném használni a teljes kiőrlésű és fehér lisztet, milyen arányban használjam, hogy legyen értelme, és ervényesüljön a teljes kiörlésű?
Figyelt kérdés
Ugyanez a kérdésem a por alapú édesítőszerek (xilit, eritrit) és a cukor arányát illetően.2023. ápr. 9. 12:13
2/4 anonim válasza:
Öreganyám a pogácsát és bejglit fele-fele arányban készítette teljes és fehér lisztből, a gombás és almás hajtottat szintén. Szerintem is pont jó volt így.
3/4 anonim válasza:
Főzésnél elbillenhet a mérleg a teljes kiőrlésű felé, sütésnél viszont a könnyű tészták (piskóta félékre gondolok) és a kelt tészták kellemes állagát csak a finom liszt magasabb aránya biztosítja.
4/4 anonim válasza:
30-50 % teljes kiőrlésű. De vannak, akik 100 % teljes kiőrlésűt használnak, ekkor kicsivel több folyadék kell a tésztába.
A cukrot teljes mértékben ki lehet váltani édesítőszerrel, csak arra kell figyelni, hogy némelyikből több szükséges azonos édesség eléréséhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!