Vastagabb sertéskarajnak mennyi idő kell a sütőben?
Figyelt kérdés
Vastagabb szeletekre volt a hús felvágva, próbáltam klopfolni, de nem lett olyan vékonyka, mint a legtöbb recept mutatja.
Van rajta tejföl, sajt meg egy kis hagyma a tetején. 12:00-kor raktam be a sütőbe 180 fokon, fóliázva.
Tudnátok segíteni, hogy kb mennyi ideig süssem, hogy ne legyen a közepe nyers/ne is süssem túl? 40 perc ideális?
2023. ápr. 11. 12:08
1/3 anonim 



válasza:





Nem tudom milyen vastag, talán egy ujjnyi?
Átmelegedéstől számítva a 40 perc szerintem bőven elég, de a mennyiségtől függően kis vizet/tejet (0,5-1 dl) nem árt alátenni és alufóliával lefedni, hogy omlós is legyen! Amikor már a hús puha, akkor fólia le és pirítani kicsit a hagyma miatt, amit én inkább alulra tettem volna, mint a tetejére.
2/3 anonim 



válasza:





Én is szoktam ilyet csinálni, de a hagymát előtte megdinsztelem. Bő 1 óráig lefedve párolom, majd kb. max. 20 percig pirítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!