A sertéskaraj helyettesíthető szűzpecsenyével?
Szeretem a sertés ízét, de nem szeretem ha rágós. A karaj nekem sokszor olyanra sikerül. Szűzpecsenyét még csak rántottam, de az finom puha lett.
A receptekben, ahol karaj van megadva helyettesíthetem? Pl óvári, temesvári sertésszelet.
Akkor nem jól értettem. Természetesen helyettesítheted bármelyik receptben, a lényeg a zsírmentes színhús, ha neked a szüz jobban ízlik, nyugodtan használhatod.
Söt akármilyen húsfélét is használhatsz, ha neked az tetszik jobban, akár tarját vagy oldalast is, a receptek ugyanis változtathatóak, csak az eredmény lesz más. Ez éppen olyan, hogy vannak, akik tarját rántanak ki, ami nekem borzasztó, nekik meg az ízlik.
Persze, magasabb minőségű, tehát leginkább csak az ára az, ami ellene szól.
Szűzből kisebb érméket lehet vágni, így pl. tölteni (szeletben) nehezebb, és a rajta lévő hártyát is érdemes beirdalni. (ha nagyon erős, akkor leszedni.)
Illetve a szűz feje keményebb, kicsit agresszívabban meg kell klopfolni frissensütéshez, vagy félretenni inkább valami ragus kajába.
Ami még nem hangzott el, a karajjal kapcsolatban, ha esetleg mégse akarsz többet költeni: kizárólag hosszú karajt kérj!
Ez ugye a tarja felőli (méretre rövidebb) vastagabb, lazább, omlósabb, márványosabb rész. A rövid karaj (méretre hosszabb) vékonyabb, tömörebb, szárazabb, rágósabb!
Ráadásul a karaj szeletelését 10-ből 8-szor elrontják, (most nem megyek bele részletekbe, pedig rengeteg múlik rajta) ami egy rövid karajnál azonnal megbosszúlja magát, és rágós lesz, egy hosszú karajrész annyira laza szerkezetű, hogy egy ilyen rontást is tolerál valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!