Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sertéskaraj helyettesíthető...

A sertéskaraj helyettesíthető szűzpecsenyével?

Figyelt kérdés

Szeretem a sertés ízét, de nem szeretem ha rágós. A karaj nekem sokszor olyanra sikerül. Szűzpecsenyét még csak rántottam, de az finom puha lett.

A receptekben, ahol karaj van megadva helyettesíthetem? Pl óvári, temesvári sertésszelet.


2023. márc. 17. 07:11
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Helyettesítheted.
2023. márc. 17. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Az a gond, hogy ha a karajt "sikerült" rágósra készíteni, akkor az azonos receptben a szüzpecsenyével is ez fog történni. A két húsféle ugyanis gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, egyik sem alkalmas hosszasabb sütés/fözésre, csak rövid ideig történö hökezelésre - lásd rántott hús, az mindkét esetben gyorsan megsül és mindkettö egyformán puha marad.
2023. márc. 17. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Talán nem is a rágós a megfelelő szó. A szűzpecsenye simán omlósabb. A karaj nekem néhol nem ízlik -néha éttermekben sem.
2023. márc. 17. 07:31
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Akkor nem jól értettem. Természetesen helyettesítheted bármelyik receptben, a lényeg a zsírmentes színhús, ha neked a szüz jobban ízlik, nyugodtan használhatod.

Söt akármilyen húsfélét is használhatsz, ha neked az tetszik jobban, akár tarját vagy oldalast is, a receptek ugyanis változtathatóak, csak az eredmény lesz más. Ez éppen olyan, hogy vannak, akik tarját rántanak ki, ami nekem borzasztó, nekik meg az ízlik.

2023. márc. 17. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Jó lesz és puha.Akciósan már néha annyiért kapni mint a karajt.
2023. márc. 17. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Ami a marhánál a bélszín, az a sertésnél a szűzpecsenye. Finom omlós színhús. A értékesebb, nemesebb részekkel mindig helyettesítheted a kevésbé értékest...
2023. márc. 17. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

Persze, magasabb minőségű, tehát leginkább csak az ára az, ami ellene szól.

Szűzből kisebb érméket lehet vágni, így pl. tölteni (szeletben) nehezebb, és a rajta lévő hártyát is érdemes beirdalni. (ha nagyon erős, akkor leszedni.)

Illetve a szűz feje keményebb, kicsit agresszívabban meg kell klopfolni frissensütéshez, vagy félretenni inkább valami ragus kajába.


Ami még nem hangzott el, a karajjal kapcsolatban, ha esetleg mégse akarsz többet költeni: kizárólag hosszú karajt kérj!

Ez ugye a tarja felőli (méretre rövidebb) vastagabb, lazább, omlósabb, márványosabb rész. A rövid karaj (méretre hosszabb) vékonyabb, tömörebb, szárazabb, rágósabb!

Ráadásul a karaj szeletelését 10-ből 8-szor elrontják, (most nem megyek bele részletekbe, pedig rengeteg múlik rajta) ami egy rövid karajnál azonnal megbosszúlja magát, és rágós lesz, egy hosszú karajrész annyira laza szerkezetű, hogy egy ilyen rontást is tolerál valamennyire.

2023. márc. 17. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
igen
2023. márc. 17. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
74%
"egyik sem alkalmas hosszasabb sütés/fözésre, csak rövid ideig történö hökezelésre" Mondjuk én kifejezetten szeretem az egyben sült, kolbásszal töltött karajt, még soha nem gondoltam bele, hogy rossz lenne azért, mert hosszabban kell sütni, mint a rántott húst.
2023. márc. 18. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!