Hogyan lehet ennyire finom rántottát csinálni?:D
Figyelt kérdés
Szóval az a tapasztalatom, hogy a hotelekben elkészített vegyes rántották svédasztalos reggeliknél mérföldekkel finomabbak, mint amiket itthon összedobok magamnak...nem egy komplikált ételről van szó, mégis sokkal ízletesebbek. Én kókuszolajon szoktam, egy korty tejjel, aztán annyi. Ha vegyes, akkor mehet bele a sonka, hagyma, stb., de sosem volt eddig olyan jó, mint amilyeneket hotelben ettem. El tudnátok mondani, hogy mi ezeknek a titka? Annyira jó lenne tudni, sokkal szívesebben reggeliznék, ha én is tudnék ilyen finom rántottát csinálni :D2023. ápr. 10. 01:12
1/14 anonim válasza:
Magyarorszagon szokas, hogy a tojasrantottaba tojasonkent egy csipet lisztet tesznek (tehat ket tojashoz ket csipetet) es tesznek hozza tojasonkent 1 evokanal vizet. Nagyon alaposan kell felverni, hogy a liszt ne maradjon csomos. Utana a so, es ugy sutik ki. Tobbnek tunik majd, kicsit laktatobb, nem esik osssze, es nehany helyen harom tojasosnak adjak az igy keszult kettojasosat. A liszttol fuggetlenul lehet ugyanugy izesiteni-keverni kolbasszal, akarmivel. Lehet, hogy ezt az izt keresed, a lisztezettet?
2/14 anonim válasza:
Rántottába nem szokás lisztet tenni.
Nem kókusz olajon sütik, hanem napraforgó olajon, az is más ízt ad neki. Más ízű maga a tojás is attól fuggoen, hogy a csirke mivel volt életveszélyes. Más márkájú sonka is más ízt ad. Illetve nagykonyhákon nem tojásból, hanem pasztorizalt tojasléből készül
3/14 anonim válasza:
mindenképpen olajon csinálom(sajnos nem tudni milyen olaj igazából)...a tojást vegetával "sózom" csodálatos lesz az íze...és nem keverem(nagyon)csak a falapáttal megigazítom, hogy minden megkeményedjen(no nem nagyon)...
Akár péksütemény nélkül is fogysztható..
Ha laktatóbbat szeretnék, akkor a tojáslébe (ehető, zsenge)zöldborsókonzervből teszek néhány kanállal.
4/14 anonim válasza:
Állati zsiradékon mondjuk disznózsíron sütve a legjobb szerintem.
5/14 anonim válasza:
Zsírban sütve valóban finomabb. Én még szoktam bele egy kis pirospaprikát is szórni. Amúgy lehet, hogy csak azért érzed finomabbnak ilyen helyeken, mert nem te csinálod, így nem tudod, mire számíts.
6/14 anonim válasza:
Éttermekben, nagykonyhákon nem sütnek zsírral.
7/14 anonim válasza:
Kókuszolaj meg tej, ugyan már... csináld rendesen, napraforgó- vagy repce olajjal, tej nem kell bele. Csodálkozni fogsz. Meg aztán az is titok, amitől pl. a piaci lángos jobb, mint az otthoni: hogy már az ezrediket készítik ugyanabban az olajban.
8/14 anonim válasza:
nemtom, az én rántottám alapból finomabb, mint az éttermesek
9/14 anonim válasza:
Szerintem csak túl nagy lángon és/vagy túl sokáig sütőd, és ezzel kiszárítod.
10/14 anonim válasza:
Nincs semmiféle titok, nem sütik agyon ennyi a nagy titok. Még majdnem folyik, éppen csak megkeverik párszor, már zárják is el alatta a gázt. majd megy rá a fedő pár percig, és kész. Szívesen! (egy volt vendéglátós)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!