Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lángos tésztáját meglehet...

A lángos tésztáját meglehet enni ha nem kelt meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy ha lángost szerenték csinálni,de nincs a kelesztésre 1-1,5 órám,hanem kb 30-45 percem,attól függetlenül megsüthetem és megehetem a lángost? Vagy lesz valami bajom tőle? Iskolában kell majd sütnöm és csak 130 percem lesz mindenre.(még kell egy sütit is sütnöm) A válaszokat előre is köszönöm!
2023. márc. 5. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Megeheted
2023. márc. 5. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
semmi bajod nem lesz tőle
2023. márc. 5. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Iskolába egyszerübb lenne a már összeállított tésztát vinni, és ott sütni.

De egyébként is van ideje megkelni, egy óra kelesztés böven elég, marad még böven idöd sütni is. meg ha ott akarod a tésztát készíteni, a dagasztás sem tart sokáig

2023. márc. 5. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
31%
Kissé nyers marad az nem baj, de a nagyon nyers tészta megfekszi a gyomrot, nem jól emészthető.
2023. márc. 6. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
4, a kelesztéstől vagy annak hiányától nem lesz nyers, max tömöttebb vagy levegősebb
2023. márc. 6. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Meg lehet enni, semmi bajod nem lesz tőle. De ha ez egy iskolai feladat, akkor nem jó ötlet kelesztetlen lángolt csinálni. Ha 130 perced van rá, akkor nem értem miért nem lehet egy órát keleszteni. Rateszwd a radiatorra és ott már fel óra alatt is megkel
2023. márc. 6. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Igen, de előtte süsd ki! :D
2023. márc. 6. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

A kelesztéstől lesz könnyű, levegős a tészta. Ha nem kel eleget, akkor bajod nem lesz tőle, csak egy tömör, nehéz tésztád lesz. Meg levésbé jó jegyed a vizsgán.

Jó időbeosztással eleget tud kelni a tészta. Kezdj a lángos bedagasztásával, amíg az kel, tudsz csinálni mást. Tedd a tésztát meleg helyre, a hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek (a túl meleg sem jó, kinyírja az élesztőt), ezzel tudsz gyorsítani a folyamaton.

Gyakorold be otthon.

2023. márc. 6. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
23%
Akkor csinálj hűtős lángost, amit előző nap is meg lehet keleszteni, vagy egyél helyette mást. egy tömör, élvezhetetlen tésztának semmi értelme.
2023. márc. 6. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
29%
Hát ha kisül így is.... Miért ne.
2023. márc. 6. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!