Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a lángos...

Ki hogy készíti a lángos tésztáját? Elég sok féle receptet találtam

Figyelt kérdés

Még soha nem készítettem, nagyon kezdő vagyok a konyhában és még nem találtam nagyon egységes receptet erre.

Leírnátok ti hogy készítitek? Van ahol kell élesztő, vagy tej, vagy kenyér lisztkeverék.

+töltött lángost(panzerottit) szoktatok készíteni? Mivel töltitek?



2020. júl. 25. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
98%

Nekem ez a recept vált be.


50 dkg liszt

3 dkg élesztő

2 dl tej

2-2,5 dl víz

2 Ek étolaj

Kevés cukor


A tejben az élesztőt felfuttatni, majd a liszthez önteni.

A vízből csak annyi kell, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk.

2020. júl. 25. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ezt kipróbálom :)
2020. júl. 25. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A lángos is az a kaja amit 10 ember 100 féle képpen csinál, és "mindenki más hülye hozzá". Részben ízlés kérdése is.

Nekem két bevált receptem van (ismerősök és én is szeretm, nem a tipikus strand lángos)

1./ 30-35 dkg. BL80 kenyérliszt (liszt minőségtől függően), egy tojás /tojás nélkül is működik, azt nem mindig tszek bele, akkor picit több zsírt kap ha nincs tojás/, egy evőkanál zsír, ebbe bele egy kb. fél kocka felfuttatott élesztő (ld. lent) annyi víz amit felvesz és lesz egy ilyen puha valami, ezt addig dagasztom géppel amíg elvállik az edény falától. Ekkor egy mélyedést nyomok bele, egy kis só (ízlés szerint) kézzel összeforgatom majd a géppel dagasztom tovább és kb. 35-40 perc kelesztés után kisütöm.


2./ kb. 15 dkg enyhén sósvizben főtt krumpli (megfőzés után szoktam mérni) ezt áttöröm villával, ráteszem a felfutattot élesztőt és folyamatos dagasztás közben addig adagolom hozzá a lisztet amíg egy látszólag homogén nem túl kemény tészta lesz belőle. Az, hogy mennyi ez a liszt azt a liszt minősége és a krumpli minősége határozza meg (azon kívül, mennyire főt meg a krumpli). Ha összeállt a tészta (éselvált az edény falától) megkostolom és szükség esetén megsózom (aztól függően mennyire volt sós a krumpli). Innen kezdve ua. mint fent.


Élesztő: egy kevés vízben egy kis cukrot elkeverek belemorzsolom az élesztőt és teszek rá egy fakanálnyi lisztet és jól összekeverem, majd félre teszem langyos helyen kb.15 percre.

2020. júl. 25. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
100%
Én is úgy készítem, ahogy az első válaszoló. Mindenkinek nagyon ízlik. :)
2020. júl. 25. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Limara Péksége. Minden receptje szuperül működik.
2020. júl. 25. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is teszek bele főtt krumplit. A krumpli mennyisége mindig fele a lisztnek.
2020. júl. 25. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Én virslis-sajtosat szoktam. Amúgy nem használok receptet, érzésre rakom az élesztőt a liszthez és keverem el kis tejjel, vízzel, sóval. A titka szerintem inkább az, hogy kellően lágy legyen a tészta, ezért tök jó a krumplis megoldás is.
2020. júl. 26. 04:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Youtube TT Konyhája receptjével csinálom mostanában
2020. júl. 26. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!