Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzitek a vadast?

Hogy főzitek a vadast?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én marhahúsból szoktam készíteni, ha tényleg szépet látok. Rendesen megfőzöm húslevesnek, de sok-sok zöldséggel. A levest megesszük tésztával, a húst egyben főzöm meg, és ha megfőtt, hagyom kihűlni és akkor szeletelem fel, úgy könnyebb.

Egy nagyobb lábosba öntök olajat, és sok-sok zöldséget villával összetörve, vagy kézi mixerrel pürésítve sütögetem, hogy le se égjen, de piruljon. Kevés cukrot öntök rá, hogy karamellizálódjon rajta. Só, bors, mustár, citromlé, tejföl, mindez ízlés szerint, majd a húslevessel megfelelő sűrűségűre hígítom. A végén beleteszem a leszeletelt husikat, zsemlegombóccal tálalom, vagy gombóc, szósz, szelet husi mellette, de ez egyéni ízléstől függ.

2010. okt. 5. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, ahogy az előző, de bármilyen húsból, vagy inkább csirkéből, pulykából.

Grillcsirke maradékát is hasznosítom ily módon.

A szószba a tejföllel kevés lisztet is teszek, tésztával tálalom.

2010. okt. 5. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Na, jó de mégis miből mennyi? Aki még soha nem főzött vadast, nem tudja "ízlés szerint".
2010. okt. 5. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Engem még az is érdekelne,h milyen zöldségeket raktok bele? Hagymán és répán kivül,mert gondolom az tuti.
2010. okt. 5. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

kb. úgy, ahogy az első+BABÉRLEVÉL!


zöldségek: répa, hagyma, fokhagyma, fehérrépa, esetleg zeller

arányok: tényleg nem lehet mit írni. zöldségből rengeteget, ha sok szószt akarsz, nyilván igen:)

tejföl mondjuk 2 dl, mustár, cukor, só ízlés szerint, kóstolgatod a szószt közben.

van ilyen vadas fűszerkeverék, én azzal is csináltam már, az is jó.

2010. okt. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit macerás, de szerintem a vadas legjobb receptje!!!

Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, pár szem borssal, a babérlevéllel, a borókabogyóval és sóval 1,5 l vízben feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, levesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a felszeletelt húsra öntjük. Legalább 3 napra a hűtőbe tesszük, és naponta legalább kétszer megforgatjuk. Elkészítéskor a húst kivesszük a pácból, megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. Zsírral bekenjük, és tepsiben félig megsütjük. Ekkor ráhalmozzuk a zöldségeket a pácléből, ügyeljünk arra, hogy a bors, a boróka és a babér ne kerüljön bele, kevés páccal felöntjük, és letakarva puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarjuk, és melegen tartjuk. A zöldségekhez adunk 2 kanál lisztet, elkeverjük, majd egy lábasban jól átsütjük. Hozzáadunk egy kis páclevet, és pár percig tovább főzzük. Villával vagy botmixerrel összetörjük. 2 dkg cukrot barnára pirítunk, felengedjük vízzel, és a mártáshoz öntjük. Beletesszük a tejfölt, jól elkeverjük, közben a sóval, citromlével, porcukorral és a mustárral ízlésünknek megfelelően ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával tálalhatjuk. A szalonnás zsemlegombóc elkészítése annyiban különbözik a hagyományostól, hogy egy kevés apróra vágott petrezselymet és apró kockára vágott füstölt szalonna pörcöt keverünk hozzá.

2010. okt. 5. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
én pörköltként felteszem, (pár babérlevelet is teszek bele), de teszek bele reszelt répát és reszelt fehérrépát, majd ha megfőtt a hús, akkor kiszedem, és behabarom, de teszek bele még kevés ecetet is és ha már elfőtt a liszt íze, akkor mehet bele a főtt csigatészta, tálalásnál rászedjük a husit.
2010. okt. 5. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az 1. vagyok. Kóstolgatom, és addig ízesítek még rajta, míg megfelelő nem lesz. Hol kis citromlé, hol kis mustár, esetleg cukor bele. Van aki édeskésebben, van, aki pikánsabban szereti. Anyukám nagyon hígan, és sűrűn. Ez már egyéni ízlés szerint megy. Nem tudnék arányokat írni.
2010. okt. 5. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

ma 15:44-es!

Ezt utána meg is eszitek?

2010. okt. 5. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!