Mennyi ideig kell a tésztát főzni?
én sose szoktam nézni, hogy meddig kell főzni.
beledobom a forrásban lévő vízbe megkavarom, majd amikor már látom, hogy nem fehéres a színe pár darabot beledobok a szűrőbe lehűtöm hideg vízzel így hamar meg tudom kóstolni. ha jó már szűröm is az egészet, ha nem akkor is kb-re már tudom hogy mennyit kell még puhulnia.
Régi kérdés de vàlaszolok.
Nem kell halàrra főzni szegény tésztàkat.
Akkor a tökéletes , amikor elharapod és egy fehér csík van a közepén. (Harapható,nem kemény,nem szétfőtt)
A Penne tésztàt egyszer mérgemben lemértem mert a munkatàrsam mindig szétfőzte.
8perc a zubogó vízben amiben csak só van
1percet àll a sajàt vizében
Majd azonnal hűtés szűrőjén
Amikor a víz lecsöpögött a tésztàkról a szűrőben olajozod be őket , így a fölösleges olaj le bír csöpögni
:) Ennyi
Ez a masni tésztànàl és a spiràl tésztànàl is oké (időkre értem)
.
Mint a többi hozzàszóló én is figyelem közben, csak anny ellentétben nem hűtöm le és egy késsel vàgom el a tésztàt és megnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!