Elő szoktátok főzni a rántott húst?
1x ettem ilyet a Balatonnál egy pecsenyésnél, sertésből.
Szerintem undorító, pedig azt hittem, hogy nekem "rántottakármiben" nincs rossz.
Van, amit kell, van, amit nem kell. Ilyen egyszerű.
Pl. Rántott pacalt, vagy borjúlábat vagy sertés"madárkát" (ami eredetileg csülökből készült!!!)
természetesen elő kell főzni, sőt, tulajdonképpen teljesen puhára kötelezően meg kell főzni, ez nem opcionális.
Vagy pl. egy fejvelőt érdemes legalább leforrázni, bár ezt nem a felpuhulás miatt, hanem a tartása miatt.
Csirkecombnál egyértelműen hiba!
Ha az át nem süléstől fél valaki, érdemes inkább "szétnyitni". A csont mellett, mint ha elkezdenénk kicsontozni, bevágjuk, aztán azt a vastag részt lapjában szintén bevágjuk, kihajtjuk oldalra. (mint egy nyitott szeletnél.) Még ez is elfogadhatóbb, mint megfőzni.
Bár az igaz, hogy egész cs.combnál ezt nem szokás csinálni, inkább csak felső combnál.
Egész combnál inkább úgy kell, hogy alapból ilyen kisebb 20-22 dkg-osakat kell előnyben részesíteni, és ha kell, akkor lassan, fedő alatt sütni.
Borsodi vagyok nálunk párom családja, én családom, sógornőm családja, párom első unoka testvérének a párjának a családja is meg ABÁLJA.
Konkrétan én ismerősök közül sem ismerek olyat aki nyersen rántaná ki. Nekünk ez "fúj nyers lesz" :D igaz sose próbáltam még mivel anyukám az ő anyukájától és én anyukámtól is így tanultam hogy abáljuk.
Kizárólagosan a csirke combot és a csirke szárnyat.
Egyedül akkor nem abáljuk ha sütőben készült a rántott csirkeszárny vagy csirkecomb.
Minden mást hagyományosan bő olajban sütünk.
Sosem volt ízetlen mindig Isteni :)
Zöldségeknél például a karfiolt is abáljuk kicsit és utána rántjuk csak.
Plusz nagyon finom alaplé marad.
#9
Nem szabad családi szokásokat leírni, mert lepontoznak. Lsd: #8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!