A rántott csirkeszárnyhoz, a szárnyat megkell főzni mielőtt kirántanám vagy nem?
A tanyasi csirkét ajánlott.
A bolti csirkét nem feltétlen szükséges. Ott besózod, panírozod, majd: amikor beleraktad a zsírba, egy korty vizet öntesz rá, RÖGTÖN borítsd be, a gázt vedd alatta takarékra, és akkor a képződött gőzben átpuhul a husi. Amikor azt hallod, hogy már nem sistereg, csak sül, vedd le a fedőt, fordítsd meg (közben a vastagabb részébe szúrj bele), ha még nem találod elég puhának, ismét egy korty víz, beborít.
A gyenge csirke-szárnyat így is puhára lehet rántani.
ne főzd meg, teljesen felesleges. a vízbe menne fele íze.
semmi egyebet nem kell tenned, mint a sózott hús bepanírozod, kellő mennyiségű forró zsiradékba teszed.
a zsíradék akkor jó, egy pici prézlit beleszórsz, és sistereg. na ekkor tedd bele a húsokat.
pár perc alatt összekapja az alsó részét, ekkor fordítsd meg, mársékeld a lángot és fedő alatt süssed tovább.
ha a villa belemegy és nem véres, újra megfordítod és befejezed, hogy egyforma szép színe legyen a két oldalának.ekkor már nem kell a fedő.
Nem kell. Sőt, vizet önteni sem kell alá. Ha a forró olajba vizet öntesz, elkezd mindenfelé fröcskölni(az olaj), ha "szerencséd" van, ki is fut a lábasból, és vakarhatod a tűzhelyről.
Komolyan, néha olyan megdöbbentő dolgokat olvasni itt, hogy az ember dob egy hátast.
A rántott csirkecombot alá sem kell víz (megfőzni sem kell - kifő az íze), pedig az vastagabb. A rántott sertéshús alá sem (karaj, tarja). Nem túl nagy lángon, lassan, fedő alatt kell sütni, nem túl kevés olajban, forgatva, és rendesen átsül.
:D
Kedves 9,26!
Ne dobj hátast, mit gondolsz, miért írtam, hogy RÖGTÖN borítsa be, és a lángot vegye alatta takarékra??? !!!
Egyébként kb. 50 éve készítem így az előre meg nem főzött húsokból a rántott husikat, és nekem még mindig bevált.
Jó lenne, ha mielőtt valakinek a tanácsát így leminősítenéd, esetleg ki is próbálnád, és csak utána - kulturált hangnemben - mondanád el a saját véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!