Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott csirkeszárnyhoz, a...

A rántott csirkeszárnyhoz, a szárnyat megkell főzni mielőtt kirántanám vagy nem?

Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 07:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
minek kéne?
2011. júl. 14. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

A tanyasi csirkét ajánlott.

A bolti csirkét nem feltétlen szükséges. Ott besózod, panírozod, majd: amikor beleraktad a zsírba, egy korty vizet öntesz rá, RÖGTÖN borítsd be, a gázt vedd alatta takarékra, és akkor a képződött gőzben átpuhul a husi. Amikor azt hallod, hogy már nem sistereg, csak sül, vedd le a fedőt, fordítsd meg (közben a vastagabb részébe szúrj bele), ha még nem találod elég puhának, ismét egy korty víz, beborít.

A gyenge csirke-szárnyat így is puhára lehet rántani.

2011. júl. 14. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem kell megfőzni, nem túl forró olajban kell sütni, az egyik oldalát előszőr fedő alatt, majd leveszed a fedőt és a másik oldalát is jól átsütöd kis lángon.
2011. júl. 14. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

ne főzd meg, teljesen felesleges. a vízbe menne fele íze.

semmi egyebet nem kell tenned, mint a sózott hús bepanírozod, kellő mennyiségű forró zsiradékba teszed.

a zsíradék akkor jó, egy pici prézlit beleszórsz, és sistereg. na ekkor tedd bele a húsokat.

pár perc alatt összekapja az alsó részét, ekkor fordítsd meg, mársékeld a lángot és fedő alatt süssed tovább.

ha a villa belemegy és nem véres, újra megfordítod és befejezed, hogy egyforma szép színe legyen a két oldalának.ekkor már nem kell a fedő.

2011. júl. 14. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
nem!
2011. júl. 14. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell. Sőt, vizet önteni sem kell alá. Ha a forró olajba vizet öntesz, elkezd mindenfelé fröcskölni(az olaj), ha "szerencséd" van, ki is fut a lábasból, és vakarhatod a tűzhelyről.

Komolyan, néha olyan megdöbbentő dolgokat olvasni itt, hogy az ember dob egy hátast.

A rántott csirkecombot alá sem kell víz (megfőzni sem kell - kifő az íze), pedig az vastagabb. A rántott sertéshús alá sem (karaj, tarja). Nem túl nagy lángon, lassan, fedő alatt kell sütni, nem túl kevés olajban, forgatva, és rendesen átsül.

2011. júl. 14. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy húst sem kell megfőzni kirántás előtt, kivéve a rántott borjú lábat.
2011. júl. 14. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

:D

Kedves 9,26!

Ne dobj hátast, mit gondolsz, miért írtam, hogy RÖGTÖN borítsa be, és a lángot vegye alatta takarékra??? !!!

Egyébként kb. 50 éve készítem így az előre meg nem főzött húsokból a rántott husikat, és nekem még mindig bevált.

Jó lenne, ha mielőtt valakinek a tanácsát így leminősítenéd, esetleg ki is próbálnád, és csak utána - kulturált hangnemben - mondanád el a saját véleményed.

2011. júl. 14. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én soha nem szoktam megfőzni, viszont javaslom, hogy sok olajban süsd ki és az elején fedő alatt, így biztosan jól átsül és nem lesz nyers a hús.
2011. júl. 14. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 doboszoli ***** válasza:
100%
Tökéletesen át lehet sütni, főzés nélkül is, akár tanyasi, akár fővárosi a szerencsétlen baromfi.
2011. júl. 14. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!