Kisgyereknek milyen halból érdemes sütni? Rántott vagy paprikás liszteset? Pisztráng az szálkás hal?
Afrikai harcsafilé,tilápia,hekk, szálkamentes.
Vagy próbálkozhatsz tengeri fagyasztottal is de pocsék a minősége.
2-es!
A hekk és a tilápia is tengeri hal és általában fagyasztott állapotban lehet venni.
Én a Balatonon 5-6 évesen sült keszeget ettem, meg a többi balatoni halat, meg kell mutatni a gyereknek, hogy hol helyezkednek el a szálkák.
Vannak halfilék is folyami és tengeri halakból. A tonhal is szálkamentes, nagyon finom, vagy pl. a fogas.
Köszönöm a segítséget!
Friss halat nem igazán tudok venni a környéken, tehát inkább a fagyasztott hal az opció. Az is inkább tengeri van, mint édesvízi. Pontypatkót láttam tegnap, de az úgy tudom elég szálkás. Mit lehet egyébként abból készíteni halászlén kívül?
Pontypatkónak a két hosszú szárában csak néhány nagyon nagy szálka van, ha arról lehúzod a húst, nyugodtan eheti a gyerek. A felső részén vannak Y szálkák, amire figyelni kell.
Szerintem rántott és sült formában a legjobb.
En kisgyereknek egyáltalán nem ajánlom a halrudacskat. Én elohalat szoktam venni a piacon és azt porciozom el a kisfiamnak. A ponty nagyon jó. A gerincet kiveszed és még lenn a 2 szaraban van 1-1 nagy szálka és a derekán néhány y mint ahogy előttem írták. Ha tudsz vegyél harcsa vagy süllő/fogás filet.
A ragadozó halak ízét azok a gyerekek is szeretik, akik amúgy nem szeretik a halat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!