Mi befolyásolja kenyérnél,hogy "levegős/könnyű" vagy "testes"?
Figyelt kérdés
Szeretnek házilag sütni és nem tudom, hogy min múlik a "testessége". Az hogy ha beleharapok erzem, hogy testes és nem levegős. Az ilyen kenyérből pl 3 harapás annyit kitesz,mint a másikból egy egész szelet.
Liszt ? Sikértartalma? Melyik kell hozzá?
Az élesztő mennyisége? Ha igen, egyáltalán miért kell bele élesztő akkor? Van egyáltalàn, aki a felfújt levegőset szereti?
2023. jan. 28. 16:22
11/12 anonim válasza:
Az élesztő fajok széndioxidot termelnek. A kenyér kelés közben tele lesz kis apró gázbuborékokkal. Ez a forró kemencében/sütőben a hő hatására kitágul, és még könnyebbé, lazábbá teszi a kenyeret. A kovász hatására, de a hosszabb élesztős kelesztés közben is fermentációs és más enzimes folyamatok is zajlanak a kenyér tésztájában, ami miatt könnyebben emészthető lesz, mintha simán lisztet ennél. Majd írj vissza ide a tapasztalatodat légyszives, de szerintem bármennyire is nem szereted a levegős kenyeret, az első kenyereid elég sűrűek lesznek a bolti kenyerekhez viszonyítva.
12/12 anonim válasza:
a fermentálódás rohadást jelent, ilyen tudatban senki sem enne szívesen kenyeret
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!