Az egész csirkecomb(bőrös), 190 celsius fok-on, alsó felső sütéssel mennyi idő alatt sül meg biztonságosan, hogy sehol ne maradjon nyers a csontok mellett sem?
Lehet, hogy visszább venném 170-180 körülre, és kb. 45-50 perc.
A természetes konvekció miatt a felső sütéssel együtt, 190 fok talán (!sütő függő is) kicsit sok, és ha csökken is némileg a sütési idő a magasabb hőmérséklettől, a pirulás ennél erősebb lehet:
röviden, mire belül átsül, a teteje kiszáradhat. Ha kicsik a combok (20-40 deka) mehet a 190, de ha pl. 26 fölöttiek, lehet, hogy visszábbvenném 170-180-ra.
Micsoda??? Az valami giga méretű comb! :D)))
Itt egy tegnapi kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
A végén kicsit elkanyarodtunk, a 14. válasz az enyém.
(ne ijedj meg a lepontozástól, ez itt papírforma, tulajdonképpen 90%-ban mindig a jó válasz van lepontozva.
Csak azért mondom, hogy az egy használható technológia, akármelyik nagyokos akármit is mond).
Hasonlóan csinálnám ezt is, akár 200-210 fokon is el lehet kezdeni, és adni neki egy kezdeti 10 perces hő sokkot.
Utána vissza 170-re, és 1-2 meglocsolással kb. 45 perc alatt készre sül.
Természetesen végig lefedetlenül, nem kell takargatni.
Ja, és ha kevés comb lesz a tepsiben, több víz kell alá, hogy egy pici mindig legyen alatta, ne égjen a tepsi.
Ha sok combot raksz bele, nagyon kicsi víz is elég az elején, mert sok kisül a combból is.
A csontok mellett több helyen vágd be kissé (ne teljesen nyilván, hogy ne forduljon le a csontról, ha megsült).
Fűszerezd be, ahogy szeretnéd (pácold vagy dörzsöld be fűszerrel), pici zsiradék és kevés víz menjen a tepsibe alá.
Fedd le alufóliával vagy a fedelével az edényt, kb. 40 perc után nézd meg. Ha a bevágásokon már nem véres lé folyik ki, ha picit megnyomod a húst, akkor vedd le a fóliát/fedőt, és picit magasabb hőfokon süsd addig, míg a bőre megpirul.
Ha túl sok levet engedett volna, akkor ezen a ponton abból érdemes lemerni, hogy süljön is, ne csak főjön a levében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!