Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A leves főzésekor, a jó...

A leves főzésekor, a jó egészséges zöldségekből elmegy a vitamintartalom?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam , zöldségek,gyümölcsök vitamintartalma elvész, nagy hőmérsékleten?

A lebest bizony főzni kell!


Elszomorít, hogy a finom húslevesben a sok zöldség már nem tartalmaz vitamintokat stb?

Hogyvanez?



2023. jan. 25. 09:31
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Igen, főzéssel kimegy. Párolással nem minden. De a zöldségeket és gyümölcsöket nem csak a vitamintartalmuk miatt kell fogyasztani, mivel elég kis koncentrációban tartalmaznak
2023. jan. 25. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Kései Sirató ***** válasza:
64%

Nagyon minimális mennyiségben marad bennük főzésnél is vitamin, de csak 1-2 %-ban.

A legjobb nyersen, kevésbé jó, de elég jó párolva, legkevésbé főzve, vagy sülve.

2023. jan. 25. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Vitamintól függ. A C vitamin lebomlik nagyrészt, de a többi nem annyira hőérzékeny. Ha rákeresel, találsz erről táblázatokat, mennyi marad meg.13
2023. jan. 25. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

De az ásványi anyagok benne maradnak, vagy ha ki is áznak, a levesbe főnek ki, és nem mennek tönkre.

Tény, hogy a vitaminokat , megfőtt alapanyagból nem igazán lehet hatékonyan pótolni.

2023. jan. 25. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Ásványi anyagok, nyomelemek benne maradnak a főzés után is. És van olyan vitmain, ami megmarad a főzés után is, pl. A vitamin (sárgarépa).
2023. jan. 25. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Na annak örülök, mert pont a sárgarépát szeretem nagyon főve sóval.
2023. jan. 25. 12:38
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
Zöldség és vitamin függő. Pl a C vitamin nagyon hőérzékeny, sok más vitamin viszont nem. Továbbá, pl a répa, és még pár más zöldség esetén is igaz, hogy nyersen nem tudja olyan jól megemészteni a szervezet, mint párolva vagy főzve. Hiába van ott a sok vitamin, nem képes úgy felszívódni, mintha hőkezeléssel már "előemésztett" zöldséget.
2023. jan. 25. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

Viszont így is megfelelően marad az embernek. Mondok egy saját példát. Amióta anyum egyszer lerobbant és kénytelen voltam nekiállni főzni, sokkal több főzeléket készítettem. Pozitívként újabb fogyási löketet adott, ami rendben van. Ám van egy immunbetegségem, amiatt járok vérvételre, és már másodszor B-vitamin túltengést vettek észre nálam. Ez enyhe problémákat okoz. Hüvelyes növények és sok sajt miatt. Sajton kívül a növényeket csak főzve eszem, párolva nem.


34/F

2023. júl. 21. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Jasnos énis immunbeteg vagyok,

A legrosszabb , SLE

2023. júl. 22. 07:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!