A leves főzésekor, a jó egészséges zöldségekből elmegy a vitamintartalom?
Ezt olvastam , zöldségek,gyümölcsök vitamintartalma elvész, nagy hőmérsékleten?
A lebest bizony főzni kell!
Elszomorít, hogy a finom húslevesben a sok zöldség már nem tartalmaz vitamintokat stb?
Hogyvanez?
Nagyon minimális mennyiségben marad bennük főzésnél is vitamin, de csak 1-2 %-ban.
A legjobb nyersen, kevésbé jó, de elég jó párolva, legkevésbé főzve, vagy sülve.
De az ásványi anyagok benne maradnak, vagy ha ki is áznak, a levesbe főnek ki, és nem mennek tönkre.
Tény, hogy a vitaminokat , megfőtt alapanyagból nem igazán lehet hatékonyan pótolni.
Viszont így is megfelelően marad az embernek. Mondok egy saját példát. Amióta anyum egyszer lerobbant és kénytelen voltam nekiállni főzni, sokkal több főzeléket készítettem. Pozitívként újabb fogyási löketet adott, ami rendben van. Ám van egy immunbetegségem, amiatt járok vérvételre, és már másodszor B-vitamin túltengést vettek észre nálam. Ez enyhe problémákat okoz. Hüvelyes növények és sok sajt miatt. Sajton kívül a növényeket csak főzve eszem, párolva nem.
34/F
Jasnos énis immunbeteg vagyok,
A legrosszabb , SLE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!