Az olyan 100%-os gyümölcsleveknek, amelyek csomagolásán az olvasható, hogy "hőkezelt" vagy "pasztőrözött", gyakorlatilag nincs természetes C-vitamin tartalma, ugye?
Figyelt kérdés
Mert a C-vitamin ~70 °C-on lebomlik, ezek a hőkezeléses eljárások pedig ennél jóval magasabb hőfokra hevítést jelentenek, ugye?2017. aug. 23. 19:58
1/3 anonim válasza:
Nem biztos, mert a pasztőrizálás úgy tudom, annyiból áll, hogy pár másodpercre melegítik csak fel és az olvasható az eljárásról, hogy kórokozók elpusztulnak, de minőségromlással nem jár...
2/3 anonim válasza:
"Mert a C-vitamin ~70 °C-on lebomlik"
Ez szerencsére nem igaz.
Kapaszkodj: 190 fokon bomlik!
Jobb oldalon a táblázatban láthatod ezt az értéket.
3/3 anonim válasza:
Jaja, a C-vitamin trükkös. 70 Celsiuson már egész lelkesen bomlik, de kérdés, mennyi ideig tartózkodik ott...
Én amúgy 42 Celsiusról tudok, de igazából alatta is bomlik és fölötte is marad, szóval ez nem éles határvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!