Hogyan kell megcsinálni a csirkemellet sütőben, tepsiben sütve úgy, hogy kívül-belül átsüljön, legyen puha és a külseje esetleg megpirulva?
10# A hátánál félbe vágom és lapítok egyet rajta. Egyszerűen befűszerezem /változó, hogy milyen fűszereket használok/. Általában előre dolgozok és áll egy éjszakát.
Ráteszem az enyhén kiolajozott tepsire mellével felfelé. Meglocsolom olajjal és lefedem fóliával (30 percig) beteszem 180 fokra a középső rácsra és puhulásig sütöm. Az utolsó percekben grillezem a tetejét. Nagyon jó ropogós szaftos és nem kiszáradt a végeredmény.
#11!
"A hátánál félbe vágom" Minek a hátánál?
"kiolajozott tepsire mellével felfelé." ??? mellével lefelé?! Dehát az egész mell!!!
Szerintem itt valami félreértés lesz!
Ez amit leírtál, nem egész csirkére vonatkozik?
Mert a kérdésben, csak csirkemell van!
Sőt, megkockáztatom, még azon belül is, jó eséllyel csirkemell filére gondol a kérdező.
Szóval ennek így nem nagyon van értelme.
Sejtettem én... :)
Azt amúgy én le se takarom. Az ilyen max 1,2 kg-osokat kettévágom, bőrrel felfelé be a tepsibe, (fűszer, olaj, úgy ahogy te)
200-on adok neki vagy 10 percet, utána meg 170 körül készre sütöm.
Kb. 45 perc alatt kész. Közben 2-szer kiveszem, és a lefolyt olajat felkanalazom a bőrére, hogy ropogósabbra süljön.
Olyan ropogósra sül, hogy a szárnya végét el lehet ropogtatni, úgy hogy van! :) Belül meg teljesen omlós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!