Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha vastagra szeltem a csirkeme...

Ha vastagra szeltem a csirkemellet hogy lesz puha?

Figyelt kérdés
Lecsos csirkemellet akarok keszuteni de nem vekony hustbol hanem picit vastagabbol. Sokaig kell majd a lecsos martasban parolni hogy puha legyen?
2019. aug. 29. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát így igen, több ideig kell főzni.
2019. aug. 29. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy fél csirkemell sütési ideje kb 5-6 perc, főzési is max 10. Ha ennél kisebbre vágtad, akkor ennél kevesebb idő kell. Minden húsnak van egy optimális sütési főzési ideje, ami alatt megpuhul, utána csak szárad és keményedik, vörös húsok az optimum után pár órával újra puhák lesznek, a csirkemell csak jobban kiszárad.


nem mellesleg lecsós húst úgy csinálunk, hogy lepirítjuk, rádobjuk a lecsóelemeket és összerottyantjuk... (már aki nem szereti, ha péppé fő a zöldség), nem kell azt órákig párolni.

2019. aug. 29. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A lecsós csirkemellet (vagy egyéb más húsokat) nem a lecsóban rotyogtatjuk.

A hússzeletet fűszerezve 90%-ig elkészítjük zsiradékon, kiszedjük, a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát-paradicsomot és a hússzeleteket.

Amennyi kell még a húsnak, annyi idő alatt elkészül a lecsó is.

De ha nem vagy jártas a főzésben, akkor készre sütöd a húst, készítesz egy lecsót és amikor mindkettő kész, összerakod.

2019. aug. 29. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!