Ha vastagra szeltem a csirkemellet hogy lesz puha?
Egy fél csirkemell sütési ideje kb 5-6 perc, főzési is max 10. Ha ennél kisebbre vágtad, akkor ennél kevesebb idő kell. Minden húsnak van egy optimális sütési főzési ideje, ami alatt megpuhul, utána csak szárad és keményedik, vörös húsok az optimum után pár órával újra puhák lesznek, a csirkemell csak jobban kiszárad.
nem mellesleg lecsós húst úgy csinálunk, hogy lepirítjuk, rádobjuk a lecsóelemeket és összerottyantjuk... (már aki nem szereti, ha péppé fő a zöldség), nem kell azt órákig párolni.
A lecsós csirkemellet (vagy egyéb más húsokat) nem a lecsóban rotyogtatjuk.
A hússzeletet fűszerezve 90%-ig elkészítjük zsiradékon, kiszedjük, a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát-paradicsomot és a hússzeleteket.
Amennyi kell még a húsnak, annyi idő alatt elkészül a lecsó is.
De ha nem vagy jártas a főzésben, akkor készre sütöd a húst, készítesz egy lecsót és amikor mindkettő kész, összerakod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!