Nagy szemű szárazbabot el lehet úgy tenni hosszú távra, hogy ne kelljen főzni, és ehető, puha legyen amikor előveszem?
#1
Ha fagyosan teszi a forró lébe, akkor nem kell, sőt nem is szabad kiengedni!
Közben olvasom, hogy főzés nélkül szeretnéd ezt az eredményt.
Hát az nem fog menni!
Átkutattam a netet és tényleg nem lehet főzés nélkül eltenni babokat ahogy akartam volna: de még főzve is újra kellene forralni őket úgy hogy benne vannak az üvegben
Túl sok munka, inkább beáztatom egy nappal előtte a babokat: egy jó sűrű, füstölt sonkás, babos levest kívánok már régóta :D
#6
De a füstöltet főzd előre hagymás, babérleveles, szemes borsos vízben és amikor az már jó, hagyd a lében és másnap azt a leszűrt lét használd a leveshez.
Ha nagyon sós, akkor csak arányosan, hogy a levesed ne legyen túl sós.
A füstöltet kockázd fel és csak az utolsó öt percben, amikor már a bab is jó, akkor tedd a levesbe!
7-es vagyok
Ha már nekiállsz, akkor csinálj több adagot, mert azt már viszont gond nélkül fagyaszthatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!