Aki szokott csirke farhátat venni, enni. Mit lehet ebből készíteni és hogyan? Receptek?
Emberi fogyasztásra, nem kutyának.
Hogyan lehet jól megsütni?
Hát speciel nekem ez, meg a szárnya a kedvenc részeim a csirkéből, holott (még) megvehetnék bármit.
Én megcsinálom pörköltnek is nokedlivel, ubisalival és imádom leszopogatni.
De szoktam egyben a farhátat megtölteni hagyományos töltelékkel (áztatott kenyér, só, bors, tojás, petrezselyem, kisütöm, hagymás-ecetes krumplisalátával , vagy dinsztelt káposztával isteni.
De szoktam kettészedni farra-hátra és darabonként a belsejébe tömök hagymás-gombás-rántottás, vagy ugyanezt sonkás, vagy csirkemájas ragut, bepanírozom és kisütöm. Krumplipürével verhetetlen.
Természetesen levesekbe is tökéletes, legyen tárkonyos raguleves, zöldség, krumpli, zöldborsó, vagy zöldbableves.
Én pörköltet szoktam készíteni belőle. Olyankor csirkecombot meg farhátat rakok bele.
Meg simán megsütni szoktam. Só, pirospaprika, fokhagymagranulátum. Ezt magában szoktam enni. Úgy nagyon szeretem, de körettel már "kényelmetlen" lenne enni a rengeteg csont miatt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Levesbe azóta kipróbáltuk.
1 órán keresztül főztük. Az ügy megfelelő?
Remélem, igen, mert úgy ettük meg. :) Nem lett bajunk.
Kérlek benneteket, hogy még segítsetek!
Tepsiben, sütőben még lehetne úgy sütni, hogy jó legyen?
Az a helyzet, hogy még sosem készítettem ilyet! (Más húst sem, csak paprikás csirkét, azt többször is, de az más. Az nagyon finom volt.)
Azt tapasztaltam, hogy ha valaki jól elmagyarázza, hogy hogyan kell megcsinálni valamit, akkor meg tudom csinálni.
Elmagyaráznátok nekem, hogy tepsiben hogyan kell sütni ilyen csirke farhátat? Úgy, hogy megpiruljon? Ha úgy lehet. Lehet úgy?
Pl olyan részletekbe menően, hogy alul, felül legyen bekapcsolva a sütő vagy csak alul, csak felül, legyen-e alufóliába téve, elő kell-e melegíteni a sütőt?
Hány fokon, hány percig?
Nagyon köszi előre is!
#9
Én szívesen segítenék neked, de nekem egy 10 éves tűzhelyem van, ami nem ismer ilyen kunsztokat, hogy alul-felül sütés, csak egyféle módozata van, alul és az alul van.
DE!
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni, nem agysebészet!
Befűszerezed a darabokat (só-bors-fokhagyma, esetleg a belső felébe némi majoranna) Teszel alá 0,5-1 dl vizet, lealufóliázod a tepsit, amikor a legvastagabb résznél puha a hús, leveszed a fóliát és kicsit rápirítasz.
Azért mondják sokan, hogy érdemes tölteni - de legalább vékony szalonna csíkokkal beborítani - mert ezen valóban kevés a hús, ami ha rásül, még kevesebb lesz. Csak simán megsütve egy fizikai munkát végző férfi, vagy nagyevő akárki nem lakik jól, legfeljebb ha tömi magát a körettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!