Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket ajánlanátok,...

Milyen ételeket ajánlanátok, amik nem frissen is jók, és este gyorsan megfőzhetők, hogy munkába el tudjam vinni?

Figyelt kérdés

Gondolom sokakat érint a kérdés, már nem éri meg rendelni, legalábbis én nem akarok 2300-2500 forintot kiadni a kiszállítós ebédre. Tavaly még rendeltünk, 1300-1500 körül volt, de csak 2022-ben kb 4x emeltek árat. A miértekbe ne menjünk bele, én megértek mindenkit, tudom, hogy nekik is drága, de én sem tudom finanszírozni, hogy kettőnknek csak az ebéd napi 5000 Ft legyen. :(

Szóval: olyasmit szeretnék, amit másnap szívesen eszek, de nem egy vagyon, és nem is sok idő elkészíteni. Pl. imádom a szószos tésztákat, pl. bolognai, de másnap egyszerűen egész más, rászárad a szósz, hiába mondják, hogy nem, de. Nem szívesen viszem és eszem. Egy pörkölt is hasonló, másnap már nem szószos, hanem ráragadt a tésztára, hiába melegítem, nem lesz olyan az állaga, mint frissen.

Kb minden tésztás étel kilőve, de ha lenne tippetek, annak nagyon örülnék, mert nagyon szeretjük.

Sült krumpli már egy óra múlva sem jó, nem hogy másnap. A főtt krumpli megoldás lehet. Na ezek eddig nem voltak túl egészségesek.

Riz, főzelékeks - nem vagyok odáig érte. :(

Tényleg kíváncsi vagyok, ki mit hord munkába, hogy spóroljon. Vagy ezzel megtanultok együtt élni, és feláldozni az ízélményt a spórolás miatt?

Lehet volt már hasonló kérdés, ha igen, és gyorsan rá is találtok, az is jó, ha belinkelitek, köszi.

#főzés #spórolás #menürendelés
2023. jan. 10. 18:39
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem kevés a szósz rajta, én jó szószosan szeretem pl. a bolognait, de a pörköltet is. Másnapra mégis teljesen más az állaga.

De a héten kipróbáltuk tejszínes szószos csirkével is, meg pörkölttel is, egyikhez rizs külön, másikhoz tészta külön. Teljesen jó volt, nyilván nem übereli a frisset, de fényévekkel jobb, mintha előző nap összekevertem volna.

Köszi a válszokat! :)

2023. jan. 20. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!