Milyen egyszerűen elkészíthető, tartalmas ebédet szoktatok vinni a munkahelyre?
Párolt rizs + csmell (most nem írok le 80 receptet, de ez együtt 20-25 perc).
Bácskai rizseshús.
Jó tömény frankfurti leves.
Cézár Salátát is szoktam vinni, de külön kis üvegben viszem az öntetet, nehogy megszottyanjon a levél.
Bármilyen főzelék.
Paprikás krumpli savanyú ubival.
Tejszínes vagy paradicsomos tészta egyéb egyszerű összetevőkkel.(hús,gomba,sajt, bacon, brokkoli stb..)
Csirkemell párolt zöldség.
Spenót, tükörtojás.
Sült hús rizs , saláta,zöldségköret,
Mákos, túrós,krumplis, akármilyenes tészta
Néha félkész kaját,pl lasagne.
Derelye,nudli, gombóc.
Szendvics, rántotta, lecsó.
Mondjuk általában én főzök rendesen és azt ,de amiket írtam, gyorsan elkészíthetőek.
2-es vagyok, pl. ezt a libamájkrémet csináltam meg párszor, egyszer libamájjal, többször csirkemájjal.
Zöldséget télen jégpcsapretket, zöldpaprikát, hegyes erőspaprikát, pritamin paprikát vagy csírákat teszek bele. Ha sült hús van a szendvicsben, akkor a zöldség káposztasaláta vagy csalamádé.
Maradék sült csirkéből, vagy a levesbe főtt csirkehúsból húskrémet csinálok, mascarpone vagy tejföl, mustár és majonéz, hagyma és bors kerül az aprítóba. Ez pl. paprikával finom számomra.
A sült húsos szendvicshez szósznak pl. sült paprikakrémet teszek, amit kápiából és pritaminból csinálok, ha munkahelyre viszem akkor nem teszek bele fokhagymát.
Csináltam már baconos-tükörtojásos szendvicset is.
Sparos magos bagettba szoktam tenni, félbe vágom úgy könnyebb enni.
Ezt hogy érted? Nem én vagyok a megszólított válaszoló, de tizedszerre olvasom el a válaszát és nem találok benne semmit, ami arra utalna hogy nem ezt viszi magával melóba.
Mire gondoltál?
Miért csak frissen lenne jó? Én is szoktam néha rántottás szendvicset vinni magammal, hűtve kell tárolni és semmi baja nem lesz. Nálunk van hűtő a konyhában, nyilván ahol nincs ott ez nehezebb ügy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!