Milyen ételeket ajánlanátok, amik nem frissen is jók, és este gyorsan megfőzhetők, hogy munkába el tudjam vinni?
Gondolom sokakat érint a kérdés, már nem éri meg rendelni, legalábbis én nem akarok 2300-2500 forintot kiadni a kiszállítós ebédre. Tavaly még rendeltünk, 1300-1500 körül volt, de csak 2022-ben kb 4x emeltek árat. A miértekbe ne menjünk bele, én megértek mindenkit, tudom, hogy nekik is drága, de én sem tudom finanszírozni, hogy kettőnknek csak az ebéd napi 5000 Ft legyen. :(
Szóval: olyasmit szeretnék, amit másnap szívesen eszek, de nem egy vagyon, és nem is sok idő elkészíteni. Pl. imádom a szószos tésztákat, pl. bolognai, de másnap egyszerűen egész más, rászárad a szósz, hiába mondják, hogy nem, de. Nem szívesen viszem és eszem. Egy pörkölt is hasonló, másnap már nem szószos, hanem ráragadt a tésztára, hiába melegítem, nem lesz olyan az állaga, mint frissen.
Kb minden tésztás étel kilőve, de ha lenne tippetek, annak nagyon örülnék, mert nagyon szeretjük.
Sült krumpli már egy óra múlva sem jó, nem hogy másnap. A főtt krumpli megoldás lehet. Na ezek eddig nem voltak túl egészségesek.
Riz, főzelékeks - nem vagyok odáig érte. :(
Tényleg kíváncsi vagyok, ki mit hord munkába, hogy spóroljon. Vagy ezzel megtanultok együtt élni, és feláldozni az ízélményt a spórolás miatt?
Lehet volt már hasonló kérdés, ha igen, és gyorsan rá is találtok, az is jó, ha belinkelitek, köszi.
Az ilyen szószos dolgokat - bolognai, pörkölt - nem kell összekeverni a tésztával, csak fogyasztás elött közvetlenül, akkor nem tud "rászáradni a tésztára".
Másrészt gyakorlatilag mindenféle fött ételtipust kizársz valamilyen okból, ez így még nehezíti a dolgot.
De amit nem értek, miért kell KÉTSZER naponta fött ételt enni?
Estére fözöl valamit, délre meg viszel szendvicset, salátát, ami jól elökészíthetö.
Mint ahogy leírták előttem többen, az ilyen szószos dolgokat ne keverd össze rögtön. Vagy ha az a vacsora, ami másnap az ebéd, szedj külön a szószból egy tálkába és csak azt az adagot keverd össze a tésztával, amit vacsorára meg is esztek.
Rengetegféle salátát is lehet előre elkészíteni, ahhoz csinálni különböző pácolt, sült húsokat, esetleg pulled pork-ot, bbq oldalast stb.
Keress rá a meal prep ötletekre, nagyon sok van.
Vacsorát nem főzök, vagy hideget eszünk, vagy pl gyümölcsöt.
Nem kétszer eszek főtt ételt, hanem úgy írtam, hogy kettőnknek - egy helyen dolgozunk a párommal.
Gondoltam már erre, hogy a szószt külön ételesben vigyem, de próbáltátok is, vagy csak tipp? Tudom, tudom, kompromisszumot kell kötni, csak mindig azért vetettem el, mert ha marad ki tészta, amikor hétvégén főzök, akkor 10 perc alatt összeáll, és egy nagy massza lesz az egész, szóval olyankor már nem lehetne rátenni a szószt és össze is keverni. De max nem keverem össze... kipróbálni ki fogom, mivel nem sok egyéb megoldás van.
Szerettem, amíg normális áron lehetett rendelni, meg is tudtam fizetni, meg este sem kellett pluszba bevásárolni, meg fáradtan a tűzhely mellett állni. :(
Hús bármilyen fűszerrel + rizs
Curry (akár húsos, akár zöldséges + rizs)
Tészta kismillió verzióban, és igen, összekeverheted a szósszal ÉS lefeded, akkor másnap is teljesen oké lesz, NEM szárad ki (én minden héten legalább kétszer viszek így tésztát, normálisan zárható dobozban még sohasem száradt meg
Amúgy ha van jól záródó csavaros üveg, akkor abba egy főzeléket is el lehet vinni, csak ahhoz kell pl. tányér, hogy ehesd valamiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!